Results 1 to 9 of 9

Thread: OT: Windows server licencing for Screamernet

  1. #1
    Newbie Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    3

    OT: Windows server licencing for Screamernet

    Hi Folks,

    I'm looking at a potential renderfarm upgrade for the studio I do work for. One thing that has confused us is the client licencing that microsoft have with their servers. I've tried contacting MS about this but they were pretty hopeless.

    Running windows 2000 server, my question is this. If a render machine makes 2 screamernet requests to the server, (because we have dual core machines), does each SN node require a client licence or is one client acceptable because of the physical machine.

    At the moment we have a 25 client licence, and I'm unsure how to proceed... .

    Any input gratefully recieved.

  2. #2
    Newbie Member madjester's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Brooklyn NY
    Posts
    59
    Whoop, your asking about Microsofts license, my bad. Sorry man, I'll have to look this one up.

  3. #3
    Super Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kansas
    Posts
    1,607
    I think it Does count as two nodes. I seem to recall this same question posed a while back. A search on these forums could tell you more. As I recall there were some good explanations on that.

  4. #4
    Newbie Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    3

    Unhappy

    I did search the forums before I posted, but didn't find anything..

  5. #5
    Microsoft licesnes all its OSs (last I saw) by the number of sockets in the machine, and not the CPUs.

    Though, I dont think this is what you are talking about, but rather the client number your server is licensed to "serve"

    That isnt very clear, on MS's part.
    Dual Opteron 246 | 4GB OCZ Memory | Geforce GTX 260 (181.22) | Tyan Thunder K8WE | Windows XP X64

  6. #6
    Super Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kansas
    Posts
    1,607

    This is what I was referring to (and found)


  7. #7
    Newbie Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    3
    Thanks for the help everyone. I suspected that they want a Client Access Licence for each connection to the server, (but their licencing is muddy on this point).

    Gonna have to start looking at perhaps a linux solution,(ubuntu looks good), but wondering how I can run Butterfly Net Render on a linux box.

    Regards,

    TBXP

  8. #8
    LightWave Jedi Amadeus0's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Louisiana
    Posts
    101
    A "connection" in the MS definition is per [ethernet] port. So if you have 3 machines (each with one ethernet port/one IP address) connected to a MS server, then that counts as 3 connections. The number of CPUs in the client machine has nothing to do with server liscenses.
    "The above post is worth reading... In fact I think it's the best one in this thread!"
    AmadeusZ.-

  9. #9
    Linux is probably the way to go. Find out if the net render program will work under Wine... It might (unlike LightWave itself).

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •