Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: panel draw and raster issue

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959

    panel draw and raster issue

    Hi,

    I have an issue with a panel (lwpanel)
    doing a progress bar (similar to laymon2 SDK sample),
    a data variable is incremented in a looping function
    and the progress bar is updated step by step in the panel
    using a RENDER_CON function for this control.

    This works well in LW 2018, but no more in LW 2019.
    I have also a raster function with same progress effect, which fails too.
    Is this related to new version of Raster functions?

    Denis.

  2. #2
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    7,876
    Show source code responsible for these actions.
    What does it mean "it does not work".. ? crash? no progress bar? progress bar visible but not updating? etc. etc.
    Sounds like you're drawing entire progress bar by yourself..

    Did you try full panel refresh?
    ( *panelfuncs->draw )( panel, DR_REFRESH );

    ps. I remember in the past, older LWSDK was returning normal structure with [....]Funcs, after update to newer LW, it started returning NULL for older global name.. Trying to use ( NULL )->func() obviously results in crash.
    LW(...)Funcs *funcs = globalfunc( LW(...), GFUSE_TRANSIENT );
    ( *funcs->func )(); // CRASH (because funcs == NULL)
    if( funcs != NULL ) ( *funcs->func )(); // LACK OF FUNCTIONALITY

    ps2. I remember yet another issue in the past. After update of LW older global layout in LWSDK header has changed, trying to use old LWSDK includes to compile new code (or using old plugin on new LW), resulted in crash.

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959
    I tested both SDK, same issue in 2019.
    no crash, just no render step by step.

    Another related thing, the called function (with looping step progress) is attached to a button
    in 2018 it is highlighted during the process, not in 2019, even if the process is completed in both cases with success,
    so this is just an update issue, I can't handle it in my code.

    Denis.
    Last edited by dpont; 01-24-2019 at 01:02 AM.

  4. #4
    NewTek Social Media Chuck's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    6,354
    Developers should note that Help > Submit a Bug can be used to query with respect to development issues, if there seems to be a problem with using some aspect of the SDK.

    Help > Submit a Feature Request can be used for SDK feature requests as well.
    Chuck Baker
    Senior Manager of Communications
    NewTek, Inc.
    NewTek.com
    LightWave3D.com
    NewTek USA Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Software Developer's Dilemma: The better the new feature, the more feature requests it will generate. - C. Baker
    Please note that any statements regarding future product development are forward looking and subject to change without notice.

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959
    What I described here, is illustrated in a SDK sample,
    and works well in one plugin with LW2018, so no problem with the SDK itself,
    not working properly in LW2019, I have a real difficulty to make a bug report
    with this, no crash, just a missing update/effect somewhere.


    Denis.

  6. #6
    Founding member raymondtrace's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    758
    I may be misunderstanding...

    If we're saying there's a difficulty making a bug report because there's no crash to offer a bug report prompt, just go to Help->Submit a Bug Report.
    LW7.5D, 2015, 2018, 2019 running portably on a USB drive on an Amiga 2500 running Wine.

  7. #7
    NewTek Social Media Chuck's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    6,354
    Quote Originally Posted by dpont View Post
    What I described here, is illustrated in a SDK sample,
    and works well in one plugin with LW2018, so no problem with the SDK itself,
    not working properly in LW2019, I have a real difficulty to make a bug report
    with this, no crash, just a missing update/effect somewhere.


    Denis.
    As long as the missing update/effect is repeatable the team should easily be able to locate and fix the issue, does not need to be a crasher. Recommend submitting a bug report.
    Chuck Baker
    Senior Manager of Communications
    NewTek, Inc.
    NewTek.com
    LightWave3D.com
    NewTek USA Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Software Developer's Dilemma: The better the new feature, the more feature requests it will generate. - C. Baker
    Please note that any statements regarding future product development are forward looking and subject to change without notice.

  8. #8
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959
    I'm on a trial, will see later if I can do that.

    Denis.

  9. #9
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959
    I thought about a report via the system,
    but as a coder of a third party plugin,
    this is not as easy, I posted here, because as I always
    I suspected also a specifity on my side (even if it is similar to laymon2)
    because of context etc, so as far I know in these cases
    there's always a need for discussing with a developer,

    You know my email is blacklisted at NT, as I said to you Mr Baker,
    what your IT sent as advice is not practical without administrator here,
    changing some parameters may help, but this should
    be tested by someone.


    Denis.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    a place
    Posts
    1,723
    gmail?

  11. #11
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959
    Quote Originally Posted by gar26lw View Post
    gmail?
    I pay for mine,
    orange is the historical and one of major FAI here,
    and efficient for all my messages since 20 years,
    who is complicating things?

    Denis.

  12. #12
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    7,876
    Not being able to send and/or receive e-mails does not automatically means e-mail is blacklisted as you said.
    There are various possible issues which could lead to unable to deliver e-mails.
    It's unlikely that NewTek added entire @orange.fr to black list.
    It's unlikely that NewTek added your specific [name]@orange.fr to black list.

    I used to have my own SMTP/POP3 servers, and I know how difficult is to have reliable 100% e-mail system these days.
    Dozen different ways to fight with spammers. My post servers were attacked every day by hackers, to send e-mails worldwide on my behalf.
    Last edited by Sensei; 01-31-2019 at 03:24 AM.

  13. #13
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    3,959
    (while my first question is still my priority)
    The major difficulty is the process for fixing the blacklist,
    after a request, but at an automatic address of the FAI,
    which is used for all kind of issues like spams,
    there's no guaranty to get a reply, since this has nothing to do with me,
    there are indeed possible alternative servers or security parameters,
    but this should be tested with the receiver,
    with this paranoïac level setup
    ( this is also available on my firewall but I don't use it,
    I track mainly the attachment and links).

    What is funny is that I received the news of NT about LW2019
    yesterday and my email software sent it directly to the "undesirable"
    folder, no matter I was aware of it.

    Denis.

  14. #14
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    7,876
    Quote Originally Posted by dpont View Post
    What is funny is that I received the news of NT about LW2019
    yesterday and my email software sent it directly to the "undesirable"
    folder, no matter I was aware of it.
    Read that mail carefully. There should be details why mail was treated as undesirable. (it might require to display headers in raw mode)

  15. #15
    Founding member raymondtrace's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    758
    Take a look at this page:
    https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx...&run=toolpage#

    This shows all the blacklists that orange.fr could be on (100+). But it is not simply a matter of the orange.fr domain. These blacklists can also apply to individual IP addresses (customers) or subsystems of orange.fr, which do not identify as the orange.fr domain.

    So how are these blacklists managed? Not by NewTek. Most businesses like NewTek use third party network hardware or services that subscribe to these blacklists. It is part of an overall spam-fighting and network defense solution. The customer of these network products/services (ie. NewTek) does not have any control over the blacklists or the firewall unit they installed. If the customer wants to bypass the blacklist, they most often need to physically disconnect their firewall/filtering box and allow all other blocked spam to flow through.

    When these blacklist situations are identified, it is the responsibility of the blacklisted party to prove to the blacklist maintainer that their system is not being exploited or misused anymore. There is nothing the receiver (NewTek) can do for the blacklist.

    However, we've already discussed that communication is happening here in the forum and can be done through the bug/feature report system. So we have solutions if we choose to use them.
    LW7.5D, 2015, 2018, 2019 running portably on a USB drive on an Amiga 2500 running Wine.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •