Results 1 to 6 of 6

Thread: Playing Recorded File in Premiere on Mac

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2012
    Location
    Wapakoneta, OH
    Posts
    27

    Playing Recorded File in Premiere on Mac

    I am having a tough time with my post-production workflow. If anyone has the solution to my problem or a better way of doing things, I would greatly appreciate the advice.

    Workflow
    1. I record mov file on my Tricaster 860AE
    2. I transfer the file to my iMac (2017 with NewTek codecs installed)
    3. I import the file into Premiere Pro CC project

    The result is the file is seen as an audio file only. No video whatsoever.

    My solution last night was to open the file in quicktime. It was able to successfully convert the file. However, because the file was 45GB, it took an hour to complete the conversion process. I am often trying to meet a deadline and this wait time is unacceptable.

    It's been a while...but I do remember a time when mov files from the Tricaster would play nicely on the Mac platform without any conversion or rendering.

    Again, any help would be appreciated.
    Todd Utrup
    Game Face Ohio


    Tricaster 860AE v5
    3Play 425
    SONY HVR-Z5U
    Fiber & SDI
    LiveText2

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    peru
    Posts
    359
    hi friend.
    what is your Tricaster version? i dont know if the codec on the recording change with the version of Tricaster but I have the same workflow than you. Tricaster >> IMAC with PRemiere CC and the files open without problem
    in premiere CS6 we have the problem that you have, our solution is convert in mpeg2 on the export tools in Tricaster

    Tricaster is the best thing that i've used since I played with my atari
    Gear Used:
    Tricaster: All 3Play:440
    Cam: JVC GY-HM600, GY-HM150U
    Facebook
    Twitter

  3. #3
    I've gone and tested all TriCaster recording formats with major applications (that I was able to test). Here are the results.

    https://www.newtek.com/blog/tips/new...rding-formats/
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

  4. #4
    Thomas TV2
    Join Date
    May 2011
    Location
    copenhagen
    Posts
    89
    I can say that in my Final Cut Pro X in AE 2 V4, it is working fine for me but in V5, its only works with Progressive files. Not interlaced.
    On the other hand V4 does not work in Premier Pro CC, but only in Final Cut.

    I wish it could work on both platforms without any encoding.

    Thomas
    Tricaster 8000 AE2

  5. #5
    Toasting since 1990 edmellnik's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Portland Oregon
    Posts
    631
    I read somewhere here that Premiere was killing support for the Quicktime output format that the Tricaster 860 makes?
    I have a 860 AE version 1 and afraid if I update Premiere I will lose that workflow.....???
    Toasting since 1990
    Tricaster 855 Owner

  6. #6
    The latest Premiere update had removed Apple QuickTime support. That doesn't mean you can't play a QuickTime movie, just that 3rd party codecs are no longer supported, only the codecs that Adobe has built into the software.

    I don't recall which codec AE1 was recording in. If it is SpeedHQ it will not work, if it is XDCAM it probably does work in the latest version. If you can to create a short clip and private message it to me via a Dropbox or similar link, I could test it for you.
    Kane Peterson
    Key Accounts Sales Engineer
    NewTek, Inc.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •