Results 1 to 8 of 8

Thread: Unhiding All Layers

  1. #1
    Curmudgeon in Training Ma3rk's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Pasadena, CA
    Posts
    847

    Unhiding All Layers

    Hey Folks.

    Quick question: Anyone know of a script or such that can unhide all layers w/o having to scroll back up to the top of the Layers Panel?

    I'm cleaning up some older FBX kit-bash kits, some with hundreds of layers & this all gets reduced down to less than 20. Ya, I've the elevator handle on the right side of the Layers panel, but I'd rather have a Hotkey.
    Last edited by Ma3rk; 07-09-2018 at 11:29 AM.
    "Never be a cat in a cartoon. Never." Chief Wiggum

  2. #2
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    7,592
    If you want to make the all layers foreground layers simply click checkmark below F column.

    TrueArt's Modeling Pack http://modelingpack.trueart.eu
    has useful tools for work in multi-layer object called Reveal Fg Layers and Reveal Bg Layers.
    Here is video:


    There is also layers preset system. I don't think so I have made video of it. But it allows storing/restoring which layers user made fg and which bg, and then quickly set the same configuration. User can make, go next, go previous, delete, such presets.
    Last edited by Sensei; 07-09-2018 at 12:24 PM.
    LightWave Plugins
    Global Materials for LightWave 2018!
    Custom plugin writing. Request a quote.

  3. #3
    Valiant NewTeKnight Matt's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    San Antonio, Texas, USA
    Posts
    13,043

    Post

    Try these, archive contains:

    Select_All_Layers.ls
    Selects all layers

    Select_All_Empty_Layers.ls
    Selects all empty layers

    Select_All_Data_Layers.ls
    Selects all layers that have data on them

    Layer_Select.zip
    UI Designer @ NewTek
    __________________________________________________
    www.pixsim.co.uk : LightWave Video Tutorials & Tools


  4. #4
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    7,592
    Matt,
    Perhaps ma3rk has polygons which have been hidden to be seen by user in some layers (in hundred others..), and wants them to become visible..
    In LWSDK there is no way to learn whether some polygons have been hidden.
    There are three commands which can be executed from CmdSeq plugin class SEL_HIDE, SEL_UNHIDE and INVERT_HIDE.
    But state of polygon (whether it is hidden or not) is not possible to get directly (well, we could scan polys, make db, call INVERT_HIDE, scan again, make database, call INVERT_HIDE again..)...
    It's problematic in such plugins like VirtualMirror and EasySpline. They can't use CmdSeq plugin class.
    LightWave Plugins
    Global Materials for LightWave 2018!
    Custom plugin writing. Request a quote.

  5. #5
    Curmudgeon in Training Ma3rk's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Pasadena, CA
    Posts
    847
    Quote Originally Posted by Matt View Post
    Try these, archive contains:

    Select_All_Layers.ls
    Selects all layers

    Select_All_Empty_Layers.ls
    Selects all empty layers

    Select_All_Data_Layers.ls
    Selects all layers that have data on them

    Layer_Select.zip
    I'll certainly take a look. Thanks.
    "Never be a cat in a cartoon. Never." Chief Wiggum

  6. #6
    Curmudgeon in Training Ma3rk's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Pasadena, CA
    Posts
    847
    Quote Originally Posted by Sensei View Post
    Matt,
    Perhaps ma3rk has polygons which have been hidden to be seen by user in some layers (in hundred others..), and wants them to become visible..
    In LWSDK there is no way to learn whether some polygons have been hidden.
    There are three commands which can be executed from CmdSeq plugin class SEL_HIDE, SEL_UNHIDE and INVERT_HIDE.
    But state of polygon (whether it is hidden or not) is not possible to get directly (well, we could scan polys, make db, call INVERT_HIDE, scan again, make database, call INVERT_HIDE again..)...
    It's problematic in such plugins like VirtualMirror and EasySpline. They can't use CmdSeq plugin class.
    Wow Sensei. About 93% of that went right over my head so I'll take your word for it. But what I'm talking about is like this:

    Click image for larger version. 

Name:	Really Empty Layers.jpg 
Views:	12 
Size:	152.1 KB 
ID:	142177

    Now imagine over 700! The video you posted is simply doing what I've been doing (having to do), but you only had a page or so to scroll through. My overly caffinated mouse scrolling thumb would rather have a simple hot key as the ONLY place to unhide is at the top of the Layers Panel just below the F. Why is that spot sacred & un-accessable to assign a key is what I'm curious about?
    "Never be a cat in a cartoon. Never." Chief Wiggum

  7. #7
    Valiant NewTeKnight Matt's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    San Antonio, Texas, USA
    Posts
    13,043
    Those scripts I posted will do the trick.
    UI Designer @ NewTek
    __________________________________________________
    www.pixsim.co.uk : LightWave Video Tutorials & Tools


  8. #8
    Valiant NewTeKnight Matt's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    San Antonio, Texas, USA
    Posts
    13,043
    Quote Originally Posted by Sensei View Post
    Matt,
    Perhaps ma3rk has polygons which have been hidden to be seen by user in some layers (in hundred others..), and wants them to become visible.
    He said Layers, not Polygons
    UI Designer @ NewTek
    __________________________________________________
    www.pixsim.co.uk : LightWave Video Tutorials & Tools


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •