Results 1 to 8 of 8

Thread: Viewport not updating with camera selection

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    UK
    Posts
    7

    Viewport not updating with camera selection

    Hi,

    I'm using Lightwave 2015 Update 2 on a Mac, and for some reason I'm having trouble doing something really simple with cameras:

    I have two cameras in a scene. I have a single viewport. I set the single viewport view to Camera > Current Camera. I am in camera selection mode. Now I toggle between selected cameras using the up/down arrow keys. I would expect the viewport to change views, but it doesn't. The camera selection changes, but the viewport is stuck on one camera until I manually change the viewport to Current Camera again.

    I'm sure I'm being stupid here, but I can't work out what has happened to cause this. Help!

    Tom

  2. #2
    Selecting a different object just change the selection, it has nothing to do with what the viewport is showing, so selecting a different camera mean that you will transform that camera if you do something in the viewport, but the camera used to display the viewport is a different thing, you have to change the viewport camera yourself to change it, hope that makes sense to you.

  3. #3
    Goes bump in the night RebelHill's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    jersey
    Posts
    5,704
    Whats changed is that VPs now have independent cameras, so you're no longer stuck with only being able to view from the selected camera.
    LSR Surface and Rendering Tuts.
    RHiggit Rigging and Animation Tools
    RHA Animation Tutorials
    RHR Rigging Tutorials
    RHN Nodal Tutorials
    YT Vids Tuts for all

  4. #4
    yeah but even when it is set to current camera which is supposed to restore normal behaviour it goes flaky and does nothing of the sort from time to time without rhyme or reason, and worse I can no longer tab through my cameras in Scene Editor and have to painfully click through them one at a time, all is not well in 2015 land

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    UK
    Posts
    7
    This is my problem: current camera view doesn't behave like it should: you have to select cameras manually. The reason I am struggling with this is that ok trying to use the camera selector master plugin, and I although it dutifully selects the right cameras at the right frames, I can't get the viewport to update accordingly.

  6. #6
    Electron wrangler jwiede's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    6,427
    Quote Originally Posted by tlw View Post
    This is my problem: current camera view doesn't behave like it should: you have to select cameras manually. The reason I am struggling with this is that ok trying to use the camera selector master plugin, and I although it dutifully selects the right cameras at the right frames, I can't get the viewport to update accordingly.
    Ah, I encountered something similar with Camera Selector-driven changes not showing in VP with 2015 trial, didn't have time to figure out why at the time. Looking back, seems like another instance of this issue, quite frustrating at the time.

    Do OGL previews properly "follow" camera selector changes?
    Last edited by jwiede; 04-02-2015 at 02:01 PM.
    John W.
    LW2015.3UB/2018.0.7 on MacPro(12C/24T/10.13.6),32GB RAM, NV 980ti

  7. #7
    every thing works right and matches up right until it breaks then there seems to be no fixing it, first noticed it while I was playing with the beta of the new Hurleyworks plugin and thought that was culprit but it has persisted as something that just crops up every once in a while, possibly it affects only newly authored scenes old scenes seem mostly or totally unaffected but cannot swear to it.

  8. #8
    Super Member Snosrap's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    4,923
    Yep, running into this as well.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •