Results 1 to 10 of 10

Thread: Spline Control path into Modeller

  1. #1
    Big fan of coffee raw-m's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    2,306

    Spline Control path into Modeller

    I have an object using Spline Control. SC is made up of 5 nodes and I really need the path in Modeller. I'm currently having to bake the motion of an object using SC but I'd much rather just have a spline in Modeller made up of 5 points in the same positions as in Layout. Any quick "Send Spline to Modeller" script recommended?

  2. #2
    You should be able to use this. https://www.lightwave3d.com/assets/p...data-importer/

    You'll have to manually make the text file with your vectors but since you only have 5 that shouldn't be too bad. I could look into making a companion script to get selected nulls and the make the list of vectors.
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    www.ernestpchan.com
    www.zazzle.com/gopuggo

  3. #3
    Big fan of coffee raw-m's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    2,306
    Thanks ernpchan, I think I'm just going to have to get used to generating these things in Modeller first, workable but really annoying without any camera reference.

  4. #4
    I'll still make the script to generate the vector list from Layout. At the very least it's an interesting scripting puzzle for me.

    Maybe I could then figure out a way to make the connection between Layout and Modeler more seamless.
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    www.ernestpchan.com
    www.zazzle.com/gopuggo

  5. #5
    Big fan of coffee raw-m's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    2,306
    Good luck! I've tried a couple of those Scene to Modeler scripts but don't work with nulls, just objects.

  6. #6
    Quote Originally Posted by raw-m View Post
    Good luck! I've tried a couple of those Scene to Modeler scripts but don't work with nulls, just objects.
    I was able to make this curve from the DinoShark_Animation scene that comes with the 11.6 content. Unclear to me if that geo is useful or not though.
    Attached Files Attached Files
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    www.ernestpchan.com
    www.zazzle.com/gopuggo

  7. #7
    Axes grinder- Dongle #99
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Seattle
    Posts
    14,726
    (here I go again) On that notional whiteboard in the notional devs office, it'd be nice if one of the checklist items was "Two-way data exchange".

    That is: Spline Control is GREAT, don't get me wrong, but it would be nice if it were anticipated that everything we can send to Layout we should be able to send to Modeler.

    If one is going to plant the flag on the separation of the two apps, AKA "anti-unification", one should also make that separation as functional as possible. That means a two-way street for ALL data.

    (Fortunately, this is the kind of thing that can most likely be solved with a script, a neglected strategy in my opinion.)
    They only call it 'class warfare' when we fight back.
    Praise to Buddha! #resist
    Chard's Credo-"Documentation is PART of the Interface"
    Film the cops. Always FILM THE COPS. Use this app.

  8. #8
    skeptic lertola2's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    New York City
    Posts
    1,102
    There is an Export_Spline command in Layout. Is that what you want?

  9. #9
    Big fan of coffee raw-m's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    London
    Posts
    2,306
    Blimey! Thanks lertola2. How long has that been there?!

  10. #10
    Axes grinder- Dongle #99
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Seattle
    Posts
    14,726

    cool, but app error...

    Quote Originally Posted by lertola2 View Post
    There is an Export_Spline command in Layout. Is that what you want?
    DAMN! Mine was unassigned!!! Sheesh. Where is it usually in the UI???

    Good catch lertola2!

    OH WAIT:
    I get a "Cannot load external plugin" error..... will investigate.
    They only call it 'class warfare' when we fight back.
    Praise to Buddha! #resist
    Chard's Credo-"Documentation is PART of the Interface"
    Film the cops. Always FILM THE COPS. Use this app.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •