Results 1 to 8 of 8

Thread: Check 32 or 64bit

  1. #1
    Super Member nickdigital's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burbank, California USA
    Posts
    4,576

    Check 32 or 64bit

    Is there a way in lscript to see if someone is using the 32 or 64 bit version of the program?
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    Profile piece
    2010 Reel
    'The X's' Reel

  2. #2
    Super Member nickdigital's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burbank, California USA
    Posts
    4,576
    Is it platform()?

    If I run
    Code:
    generic
    {
    	test = platform();
    	info (test);
    }
    on 32bit Layout I get a "1". If I do it on 64bit Layout I get a "10".
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    Profile piece
    2010 Reel
    'The X's' Reel

  3. #3
    Super Member nickdigital's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burbank, California USA
    Posts
    4,576
    Yep, it looks like platform() is the trick.

    http://forums.newtek.com/showthread....light=platform
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    Profile piece
    2010 Reel
    'The X's' Reel

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Germany
    Posts
    466
    Cool thing to know. But one question. Why would someone want to know the architecture in LScript? Don't LScripts run no matter what architecture LW is?

    Greetz
    Kevin "K-Dawg" Reeves

  5. #5
    Super Member nickdigital's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burbank, California USA
    Posts
    4,576
    I have both flavors of LW available to my animators in case they need a 32 bit plugin. I have a script that submits the scene to the render farm so I need to know which one they're using. Previously I had a toggle button for them to choose 32 or 64bit. But now that I can have lscript detect which version, that's one less thing the animator has to think about.
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    Profile piece
    2010 Reel
    'The X's' Reel

  6. #6
    i have done the same thing.
    And one day an animator ask me how to send a send to lw64 from lw32?
    so i let the switch but it is checked by platform() detection.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Germany
    Posts
    466
    Ok Thats over my head, I don't do render farming, but it is interesting to know what the usage of that could be used for.

    Did you see how to do it with the x64?

    if (platform() == Win64) {
    //do code
    }

    I think you did, just posted in case you missed it.

    Greetz
    Kevin "K-Dawg" Reeves

  8. #8
    Quote Originally Posted by K-Dawg View Post
    Ok Thats over my head, I don't do render farming, but it is interesting to know what the usage of that could be used for.

    Did you see how to do it with the x64?

    if (platform() == Win64) {
    //do code
    }

    I think you did, just posted in case you missed it.

    Greetz
    if (platform() == WIN64) {
    //do code
    }

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •