Results 1 to 4 of 4

Thread: Laptop graphics errors

  1. #1
    Super Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Phoenix
    Posts
    642

    Laptop graphics errors

    This occurs with both 10.1 and 11.0.1 (and 11.0 before that). I see a lot of errors in the drawings shown in Modeler when doing a number of basic operations.

    One example, I select points in order and then create a polygon (p). Instead of creating a polygon that fits the 4 selected points, it draws vertices off in other directions. I've even verified by hitting 'i' that the 4 points selected are the ones I desire.
    Also, if I do find a way to create a polygon, I can't flip it to face the other way (from selecting the points in the reverse order to what I should have done).

    I'm wondering if these issues are related to my laptop's graphics system, Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family with 1GB of RAM (yes, it is the default kind built-in to the laptop rather than the requested nVidia card I wanted it to have). More specifically it is identified as Mobile Intel GMA X4500HD.

  2. #2
    Super Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Phoenix
    Posts
    642
    Sorry. I should have included a screenshot. The selected polygon is what I asked Modeler to create (p), but as you can see from the perspective window it creates one triangle that I wanted, but shows a triangle that I didn't select or create.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Modeler Error.PNG 
Views:	33 
Size:	71.7 KB 
ID:	103688  

  3. #3
    LightWave documentation BeeVee's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Pessac
    Posts
    5,039
    Yikes. Yes, I think it's the GMA chipset that's at fault - can you lasso select points or polys? Try setting the display to only 16-bit, it may work okay then. It's not a great solution, but only needs to be in place for Modeler, Layout should be okay.

    B
    Ben Vost - NewTek LightWave 3D development
    LightWave 3D Trial Edition
    AMD Threadripper 1950X, Windows 10 Pro 64-bit, 32GB RAM, nVidia GeForce GTX 1050Ti (4GB and 768 CUDA cores) and GTX 1080 (8GB and 2560 CUDA cores) driver version 430.86
    AMD FX8350 4.2 GHz, Windows 7 SP1 Home Premium 64-bit, 16GB RAM, nVidia GeForce GTX 1050Ti (416.34, 4GB and 768 CUDA cores)
    Dell Server, Windows 10 Pro, Intel Xeon E3-1220 @3.10 GHz, 8 GB RAM, Quadro K620
    Laptop with Intel i7, nVidia Quadro 2000Mw/ 2GB (377.83 and 192 CUDA cores), Windows 10 Professional 64-bit, 8GB RAM
    Mac Mini 2.26 GHz Core 2 Duo, 4 GB RAM, 10.10.3

  4. #4
    Super Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Phoenix
    Posts
    642
    Yes, I can lasso select points, polys and edges in the various viewports. Reducing the display to 16-bit resolution didn't fix the issue.
    Last edited by Cryonic; 04-20-2012 at 09:18 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •