Results 1 to 12 of 12

Thread: Modeller freaking out everytime I try to add plugins

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    162

    Modeller freaking out everytime I try to add plugins

    Hi, I am having a problem with modeler. Every time I try to add a plug in by pressing alt+f11 modeler crashes without fail every single time.

    Any thoughts or help would be greatly appreciated. Not much fun not being able to add plug ins.

  2. #2
    You can add them in layout instead. They'll pop up in modeler.
    What version are you using?
    http://walen.se my plugins

  3. #3
    How Old? Really? Aww Heck colkai's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Staffordshire
    Posts
    7,808
    Alas, this is a VERY long standing problem.
    It seems to be related to certain plugins - as annoying as it is, there just (so far) doesn't seem to be a catch-all solution.
    Too old to die young.

  4. #4
    Have you tried killing your configs?

  5. #5
    How Old? Really? Aww Heck colkai's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Staffordshire
    Posts
    7,808
    Killing the configs will work up until you get to the "problem" plugin, after that, you'll start to get the crash. One that is known to cause problems is LWCAD, another I find is easyspline. Plus there are a few others.

    My guess is something has changed and the plugins which cause the problem are either utilising a depreciated action or are not using something that is needed for LW9.

    (That said, you get similar problems with LW8.5 but I'm still putting money on it being a coding thing with certain plugins).
    Too old to die young.

  6. #6
    Cow Orker cagey5's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Manchester UK
    Posts
    3,273
    With LWCad, I've always added it via the executable that comes with it. Never had a problem.
    Forum Tips
    If English is your first language, you should know it's 'losing' and not 'loosing'!

  7. #7
    Registered User OOZZEE's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Canada
    Posts
    394
    this was a problem in 9.2 but is fixed in 9.3 I believe...

    so what version of LW are you having trouble with ?

  8. #8
    Fórum áss clówn Hopper's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Austin
    Posts
    3,393
    Quote Originally Posted by OOZZEE
    this was a problem in 9.2 but is fixed in 9.3 I believe...

    so what version of LW are you having trouble with ?
    I had to load my plugins using 9.3. Then use them in 9.3.1 since they use the same config. It's a crap shoot in 9.3.1 Sometimes it works sometimes as soon as I open the plugins window it crashes.
    Playing guitar is an endless process of running out of fingers.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    162
    Hey, so many replies. I purchased LWCAD 2.5 the other day and discovered that , that is causing the problem (thanks for the suggestion)

    I went in and deleted that plugin folder for CAD and now it will open up the plugin panel just fine. Would it be because the CAD plug creates its own folder within the plugin directory?

    I'm running the latest version of LW. 9.3.1

  10. #10
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    7,891
    Quote Originally Posted by colkai
    One that is known to cause problems is LWCAD, another I find is easyspline. Plus there are a few others.
    That's not EasySpline problem, but LightWave.. It's crashing when any custom polygon handler is added to system where exactly the same polygon handler is present.. After adding, crashing, and restarting Modeler, everything is fine, and you can work no problem, because config files are saved before crash in Modeler.

  11. #11
    How Old? Really? Aww Heck colkai's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Staffordshire
    Posts
    7,808
    Not trying to apportion blame either way - just noting that certain plugins cause it.
    Yep, I know it saves the configs but it would be sure nice if it was fixed as I spend 90% of my time in modeller.
    Too old to die young.

  12. #12
    Newbie Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Posts
    3
    Thanks, guys, especially Hopper! I was in panic mode because LW 9.3.1 wouldn't load my IFW plugins (after I had to do a clean install because I did something really stupid) and I needed them for the project I'm working on. LW 9.0 loaded them with no problems.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •