Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 54

Thread: Node Item Motion plugin - slow eval

  1. #31
    Super Member omichon's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bordeaux, FR
    Posts
    727
    So, I tried to extrapolate from Denis's explanations and here is the result.
    I defined a curve path on a Null object, then applied the motion nodes to a 0.5m radius sphere.
    Actually, it works as long as the Null path stay in the -Z. When it comes to +Z, Pitch rotation freeze.
    If anyone has an idea about this limitation...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	motion_node.jpg 
Views:	283 
Size:	58.4 KB 
ID:	49868  
    Attached Files Attached Files
    www.oliviermichon.fr | 3D Animation, Motion Graphics and Broadcast Design.

  2. #32
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    4,044
    Just some comments, since I retreived my sample
    scene and tested it again (and Lightwave too...)

    "Covered dist" is evaluated in the Null Reference Path
    but at Sphere/Wheel position,
    if you take position for Sphere in Item Motion NE
    it couldn't be updated for calculation so
    for IMNE the Sphere is still at zero and positive
    path is skipped.

    I parented the Sphere to Null, and checked
    "World Coordinate" in Spline Map node, this way
    I got directly the position & heading (and pitch
    if your floor isn't flat),
    and just need the pitch with SplineMap node
    since the covered distance was correctly evaluted
    with its world position in Item Motion NE,
    and I didn't need to divide by PI here,
    I just rescaled by the Wheel radius.

    Hope this help.

    Denis.

  3. #33
    Super Member omichon's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bordeaux, FR
    Posts
    727
    Hey Denis, Nice to have you back here
    Thanks for your explanations ! I have to play with all that a little more...
    www.oliviermichon.fr | 3D Animation, Motion Graphics and Broadcast Design.

  4. #34
    Hey Denis,
    Please do us all two favors:
    1) Put a paypal link on your site to accept donations from the community. Once there, I will donate immediately;
    2) Could you post the scene of which you speak above in post #33? It helps to figure lots of this out with a visual example.

    Number One is the more important of the two. I don't know what your situation is, and that's not important for this, but opening your arms to the thanks of the community could only be good for you.

  5. #35
    Super Member omichon's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bordeaux, FR
    Posts
    727
    Quote Originally Posted by UnCommonGrafx
    Put a paypal link on your site to accept donations from the community. Once there, I will donate immediately;
    Since I asked for the same in post #27, I have to second that
    www.oliviermichon.fr | 3D Animation, Motion Graphics and Broadcast Design.

  6. #36
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    4,044
    Here is what I got,
    WheelBall.zip

    Denis.

  7. #37
    What do I know? JBT27's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chester, England
    Posts
    2,250
    It's been awhile for this thread, but I'm just looking at this for the first time

    Problem is consistent for me: I create a null, keyframe a path for it over 125 frames. Open Motion panel, add Item Motion NE, then add a Spline Map node to that, no connections at that point, select the null in the ref menu, and Layout crashes, every single time.

    Trying to connect first then see what happens - first use of this for me - is it me?

    Julian.
    LW 2015.3 Win 10 Pro 64bit

    http://www.take27.co.uk

  8. #38
    What do I know? JBT27's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Chester, England
    Posts
    2,250
    Nope.....connected or not - I can't use SplineMap in this NE - crashes every time.

    Julian.
    LW 2015.3 Win 10 Pro 64bit

    http://www.take27.co.uk

  9. #39
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    4,044
    I can use Spline Map in node Item Motion node editor,
    without crashes here, but as I said before in this thread,
    it was written for Surfacing use, so when you try a node
    tree with a current surface node in other node editor you
    may have issues, since these node editor are clearly
    described as experimental, you are using them at your
    own risk, solving all cases is an enormous task,
    helping somebody with undetailled report, a pain.

    The author,
    Denis.

  10. #40
    Lightwave junkie stevecullum's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Reading UK
    Posts
    3,137
    Its a valiant effort by Denis to bring motion control via Nodes, as I think the future of animation in LW should have a strong nodal tie. However as seen, clearly there needs to be a few (or a lot!) architectural changes to allow this to work properly.

    Roll on the future...
    i7 X3930/32GB/Quadro 4000

  11. #41
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    4,044
    Adding X-Z keys to a Null for a floor-motion,
    adding ItemMotion NE, Adding Spline Map node,
    selecting the Null, outputing the "Covered Dist"
    to the Y position,
    Click image for larger version. 

Name:	spline_map.jpg 
Views:	121 
Size:	32.7 KB 
ID:	56902

    Is it working, because this is not my first use?

    Denis.

    Edit:...But totally useless for me!
    Last edited by dpont; 03-31-2008 at 06:19 AM.

  12. #42
    Worms no more! Free fun! Dodgy's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Sydney
    Posts
    8,276
    I've found that motion paths slow down LW quite a lot, even on relatively simple things, but in some cases are needed for interactivity :P A catch 22
    Push the software, don't let it push YOU!
    My own plugins and work:www.mikegreen.name
    LaptopSetup:corei7 2.4GHz nvidia GT 650M 8Gig win8 64
    WorkSetup:core i7 3.4Ghz nvidia Quadro 2000 12Gig Ram Win7

  13. #43
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    4,044
    Disable the preview it is faster.

    Denis.

  14. #44
    Lightwave junkie stevecullum's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Reading UK
    Posts
    3,137
    I just tried it and got an instant crash when I tried to scrub.
    i7 X3930/32GB/Quadro 4000

  15. #45
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    France
    Posts
    4,044
    Disabling the preview?

    Denis.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •