Results 1 to 10 of 10

Thread: I just hate to be the first.....

  1. #1
    Old Timer
    Join Date
    May 2005
    Location
    Williamson, GA
    Posts
    135

    I just hate to be the first.....

    I downloaded and installed SE, captured 50 min sd dv, drug it to the time line and she no playback. I know my machine isn't what NT says works really good,but I think it should grunt a little...Anyone have any suggestions. Thanks Lee


    My machine:
    winxp sp2
    MB, Asus p8p800
    1G ram
    160G sata raid
    cpu p4 3.0G
    dx 9.0c
    ATI diamond stealthy s80, radeon 9200 se agp
    Regards, Lee
    Wanna Be

  2. #2
    Registered User Keith Nealy's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Big Island Hawaii
    Posts
    153
    When you put it on the timeline did it conform the audio?
    Keith Nealy Productions
    Big Island, Hawaii

  3. #3
    VT[5] SpeedEdit Pilot Jim Capillo's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Gloucester, MA - The Home of the Perfect Storm
    Posts
    3,048
    Yeah, a little more descriptive, please. Did you get NO video at all or a freeze frame? Video but no audio, audio but no video or neither?

    As Keith asked, did it conform?

    Anything else installed on that computer that might conflict?
    Jim Capillo

    CW Television Productions
    100 Cummings Center, Suite 309-G
    Beverly, MA 01915

    www.cwtvproductions.com

  4. #4
    Lil' TMG djdouglas's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Broken Arrow, OK
    Posts
    39
    Your 160GB raid, is that the OS drive or seperate? I have captured to my MacBook Pro internal HD fine and played back fine without any problem so this shouldnt even matter on yours. Did you see the video in the preview window while capturing?
    Chad Douglas
    Newtek Elite Partner, Oklahoma & Arkansas

    DAV Studios / Douglas Audio and Video

  5. #5
    Radeon 9200 cards don't support pixel shader 2.0 or DirectX 9 in hardware. You can install DirectX 9, but it falls back to software, not hardware accelerated mode.

    Look in the Preferences and change the Output Window to a lower setting, such as Medium or Low GPU usage.

    Note: you must restart SpeedEDIT for this change to take effect.

    Low should work on most cards, but we really require hardware support for DirectX 9.
    John Perkins
    Software Engineer

    "No, it's my natural color..."

  6. #6
    Visually Developed Monkey cholo's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    636
    Just try making the video window smaller

  7. #7
    Old Timer
    Join Date
    May 2005
    Location
    Williamson, GA
    Posts
    135
    Thanks, a few more details:

    When you put it on the timeline did it conform the audio?

    Keith Nealy Productions


    I used two clips, the first was a left over from a pinnacle system I was using, which was recorded from firewire audio was 48k/16b. the clip had a thumbnail and the audio conformed. and no video output. Since the questions were asked I went back to check the clip I captured with firewire, which has a thumbnail, but no wave form on the time line. The properties indicate it captured audio as 2 ch. 32k/16b. Neither will play, not even a still frame shows on the "vt vision" monitor. And there is no wave form on the time line for the clip I captured with SE. I see no place to control the audio such as preferences.
    ___________________________________________
    Anything else installed on that computer that might conflict?


    Jim Capillo


    I don't really know this answer. I did uninstall(with pleasure) the liquid nle and restarted. I was curious about the engine, VT uses winrtme, however I did not see that file in task manager. Might be something else that does the work.

    _________________________________
    Your 160GB raid, is that the OS drive or seperate?
    Chad Davis


    the raid is dedicated to video, the system drive is a separate 80g 5400rpm.

    Further tests. I captured a couple more minutes and it captured the audio 48K/16b 2 ch. and it conformed, but still wont play back. All clips are interlaced 29.97. I hope this helps. I surely appreciate your response. Lee
    Regards, Lee
    Wanna Be

  8. #8
    Old Timer
    Join Date
    May 2005
    Location
    Williamson, GA
    Posts
    135
    Success! now I know what I have to do. A new video card is in order, John hit it. Thanks all of you for service with a smile.
    Regards, Lee
    Wanna Be

  9. #9
    COOL!

    You gotta love the NewTek community, these guys jump in to help at the drop of a hat.
    John Perkins
    Software Engineer

    "No, it's my natural color..."

  10. #10
    Registered User ted's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fresno, CA
    Posts
    4,216
    And your presence here at all hours of the day/night John is VERY cooool!
    Thanks!!!
    Ted R. Ruiz Sr.
    Ad-Venture Video Productions
    Elite NewTek Dealer
    www.editbay.tv
    TriCasters, Most All Models
    Cameras-Mostly HVX 200's

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •