Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: RE:qemloss

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    santa monica
    Posts
    238

    RE:qemloss

    I went to this site to Down-load the qemloss, but there is 3 downloads
    I,m a Pc User, and these are the Downloads,

    1- SGI Executable: qemloss.tar.gz


    2- Intel Executable: qemlossi.zip


    3- Alpha Executable: qemlossa.zip

    Which One I should Download...

  2. #2
    Still learnin' da wave! Steve Reeves's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Norfolk, UK
    Posts
    269
    The Intel version.
    SteveR
    www.srgrafix.net
    "...not bad for a man in pyjamas...very Arthur Dent..."

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    santa monica
    Posts
    238
    Thank you very much

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    santa monica
    Posts
    238

    re: pluginn

    i did Installed that plug in, I change the numbers of Ploys, it did not make, any different, Am I doing some-thing wrong ?

  5. #5
    Heir to the Throne RedBull's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Underground
    Posts
    1,608
    Where did you download it from?
    There are 2x versions for the PC...

    Qemmloss3 - Win32 - Lightwave 6.5
    Quemmloss3 Win32 - Lightwave 7, 8, 9+

    Which one are you using.....?

    If you are using LW 7 or LW8+
    http://amber.rc.arizona.edu/lw/plugins/qemloss3.zip
    Then download and install this one...

    Put a object in Layer 1 of Modeler, hit quemmloss3...

    Decrease the poly's by the required amount (i think it generally defaults to 50%) so it will half the polys of the object in Layer 1, and produce a new object in the next available layer (usually Layer2)....
    Presto, instant decent poly/mesh reduction.....

    If that doesn't work, you will need to tell us more information, or contact Marvin for some help....

    Depending how much ram and stuff you have it can sometimes run out of memory.... But it will tell you before it drops Modeler out....

    Tutorials and [email protected]
    http://amber.rc.arizona.edu/lw/qemloss3.html

  6. #6
    gold plated 3D Chrusion's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Chatannooga, TN
    Posts
    1,080
    Resurrecting a really old thread instead of creating a new topic.

    I have a 1.4 million poly mesh. Actually, it's a 5.6 million poly mesh (terrain - dmapped saved transformed) that I cut into quadrants). Qemloss3 x32 and x64 in LW 11.0.3 x32 and x64 just will not process thru this plugin. With only 6 GB of ram on my i7, Modeler hits the top of the stack and spills into VM with a wicked vengeance! I left it thrashing the hard drive overnight and awoke to no further advancement on the progress bar. Modeler had not crashed, was chewing on 13% of the CPUs, and was non-responsive, even though Windows had not indicated this in the title bar. I had to close by terminating the Modeler process in Task Mgr. I even tried cutting a quadrant into 350K poly quarters without luck. Qemloss3 (both x32 and x64) only advanced to the copy layer stage and hung Modeler for hours on the "decimate" stage (13% CPU usage and no memory fluctuations).

    So, are there ANY apps or plugins that can decimate multi-million poly models?
    Dean A. Scott, mfa
    Senior 3D Animator and Graphic Design Illustrator, @ Astec, Inc.
    Owner / Lead Artist @ chrusion | FX

  7. #7
    Heffalump
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Away
    Posts
    3,897
    Balancer. Might be worth a look:

    http://www.atangeo.com/products
    Inactive.

  8. #8
    I haven't tried anything that big, but you could try PLGs reduce polygons http://homepage2.nifty.com/nif-hp/index2_english.htm

    One thing you could do is to split the object in two or more, then use a high "boundary preservation weight" in PLG reduce so the edges where you cut the object still match after being reduced.

  9. #9
    Robert Ireland bobakabob's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nottingham UK
    Posts
    2,757
    Polygon Cruncher might be a good option... There was a free trial last time I looked.
    Art and photography Flickr site
    Animation, facial rigging, modelling ArtStation
    Assorted animations Robert Ireland

  10. #10
    skeptic lertola2's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    New York City
    Posts
    1,110
    Do you have zbrush? That can do it with no problem I think.

  11. #11
    gold plated 3D Chrusion's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Chatannooga, TN
    Posts
    1,080
    Thanks for the other possible options, but I found a new FREE lightweight, standalone app that uses brand new algorithms that are claimed to be far better than the "ancient" ones used by qemLoss and most all other reducers. It's called ReDucto...

    http://psychocore.com/index2.html

    After a loooooooooong wait exporting the 5.58 million poly mesh as OBJ from Modeler, ReDucto ingested the 400 MB mesh without blinking (handles meshes with over 20 million polys), and after entering 500,000 as my polygon target, it chewed on the file for 10 minutes or so, maxing out my RAM and going into VM to the point that it brought the system to a grinding halt a few times (everything locked up... mouse, windows, task mgr, etc).

    However, the end result was beautiful!

    Getting it to save the decimated mesh was a bit tricky. I think the trick was to make sure all three check boxes under the poly count were checked after first setting the source OBJ mesh, setting the output filename OBJ, setting the poly count, clicking on the Optimize Points tool (takes a couple minutes), and finally clicking the GO button.
    Dean A. Scott, mfa
    Senior 3D Animator and Graphic Design Illustrator, @ Astec, Inc.
    Owner / Lead Artist @ chrusion | FX

  12. #12
    gryphon designs ltd Afalk's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Chicagoland, USA
    Posts
    486
    Thanks for the heads up on this Dean, looks very promising!

  13. #13
    Brilliant find.

  14. #14
    ack ack Markc's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    England
    Posts
    1,354
    Is Qemmloss3 no longer available?
    The Link to the site is dead.
    Mac Pro (2010) OSX 10.13 RX580 Pulse LW2019

  15. #15
    this is the last available snapshot of the site

    http://web.archive.org/web/201509100.../qemloss3.html

    but i have a more recent version of the plugin for mac. i sent you a pm as well...

    cheers

    markus
    3dworks visual computing
    demo reel on vimeo
    instagram

    OSX 10.12.x, macpro 5.1, nvidia gtx 980 ti, LW2015.x / 2018.x, octane 3.x

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •