Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32

Thread: Has any tried LW 2020 on MacOS 11 (Big Sur)?

  1. #1
    Registered User miked's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    5

    Has any tried LW 2020 on MacOS 11 (Big Sur)?

    Just wondering if there are any guinea pigs out there who have given this a try. Big Sur is about to come out of beta, and it seems like a significant overhaul to Mac OS, which means there's potential to break LightWave…

  2. #2
    If LW continue as your last three updates, maybe LW will dead for mac...
    I am a mac user since 2006.
    Is time to change 3D software...

  3. #3
    Electron wrangler jwiede's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    7,307
    I'm not holding my breath, there are a bunch of security improvements in BigSur, and LW generally seems to have problems with most OS security improvements. We'll see.
    John W.
    LW2015.3UB/2019.1.5 on MacPro(12C/24T/10.13.6),64GB RAM, NV 980ti

  4. #4
    Super Member avkills's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    1,384
    Wondering the same thing here. I think I may update my work laptop and see what works and what does not. If I have to revert back it will be a minor inconvenience. Guess I will hold off on the MacPro.
    Last edited by avkills; 11-14-2020 at 10:24 AM.

    Home: Hackintosh i7 | 16GB Ram | 1080Ti | OS X 10.13.5/Windows 10
    Home: Mac Pro | 16-Core | 32GB Ram | 580x | OS X 10.15.7

  5. #5
    Registered User briancoates's Avatar
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Hobart, Australia
    Posts
    5
    Installed Big Sur yesterday and can confirm that LW 2018 works... apart from on screen sub menus being blank.

    Sub menu commands still work mind you, but you can't see what you've selected.

    Don't know if that's an issue for LW 2020 users but I'd still hold off on upgrading for now.

  6. #6
    there is no sanctuary....
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Rochester Hills, MI USA
    Posts
    557
    Yep, it works on my 2015 Macbook Pro. Curious to hear from anyone that tried it on an M1 machine. Not upgrading anytime soon though.
    Bill Carey

    3900X 3.79
    Win10 Pro 64bit
    32gig Ram
    AMD 5700XT 8gb 20.4.2
    LW 2020.02 x64
    Space Navigator

  7. #7
    Super Member avkills's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    1,384
    Sub menus seemed to work for me. I just did a quick open and configuring, have not done any real testing, but at least it opens...lol

    Home: Hackintosh i7 | 16GB Ram | 1080Ti | OS X 10.13.5/Windows 10
    Home: Mac Pro | 16-Core | 32GB Ram | 580x | OS X 10.15.7

  8. #8
    Registered User briancoates's Avatar
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Hobart, Australia
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by avkills View Post
    Sub menus seemed to work for me. I just did a quick open and configuring, have not done any real testing, but at least it opens...lol
    Which version of LW are you using? Did you do a fresh install of everything or just upgrade your current OS install?
    Last edited by briancoates; 11-16-2020 at 06:22 PM.

  9. #9
    Super Member avkills's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    1,384
    I always do fresh installs for major point upgrades. I am still on LW2019, and do not see myself upgrading. Just do not use it enough.

    Home: Hackintosh i7 | 16GB Ram | 1080Ti | OS X 10.13.5/Windows 10
    Home: Mac Pro | 16-Core | 32GB Ram | 580x | OS X 10.15.7

  10. #10
    ack ack Markc's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    England
    Posts
    1,706
    On a side note, Cinema 4D works with Apple M1.
    Mac Pro (2010) OSX 10.14 RX580 Pulse LW2020
    (plugins: LWCad 2020, TFD 1443, Syflex 2018, StarPro(2.3) 2020, ExrTrader 2020, Ubercam 2.0, Daz Mocap, DP Light 2020, Quadpanels 1.53)

  11. #11
    Electron wrangler jwiede's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    7,307
    Quote Originally Posted by Markc View Post
    On a side note, Cinema 4D works with Apple M1.
    And uses Metal for viewport, and Redshift shortly using Metal for rendering. MAXON supports Mac well.
    John W.
    LW2015.3UB/2019.1.5 on MacPro(12C/24T/10.13.6),64GB RAM, NV 980ti

  12. #12
    Registered User briancoates's Avatar
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Hobart, Australia
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by avkills View Post
    I always do fresh installs for major point upgrades. I am still on LW2019, and do not see myself upgrading. Just do not use it enough.
    Hmmm, maybe a fresh install will fix the issue with 2018 as well… I feel a weekend project coming on

  13. #13
    Registered User briancoates's Avatar
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Hobart, Australia
    Posts
    5
    Well, found some time to try a fresh install and the blank sub menu issue is still there in LW 2018… looks like it’s time to upgrade or switch to another 3D program, if the talk about LW’s impending demise is to be believed.

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    57
    Quote Originally Posted by briancoates View Post
    Well, found some time to try a fresh install and the blank sub menu issue is still there in LW 2018… looks like it’s time to upgrade or switch to another 3D program, if the talk about LW’s impending demise is to be believed.

    What talk are you referring to ? I've not heard or read anything myself.

    Thanks

  15. #15
    Registered User briancoates's Avatar
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    Hobart, Australia
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by PaulP View Post
    What talk are you referring to ? I've not heard or read anything myself.

    Thanks
    https://forums.newtek.com/showthread...pening-with-LW

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •