Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

Thread: F9 Hangs LW2020.0.2 Layout

  1. #16
    Registered User
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Richland, Washington
    Posts
    10
    Sensei - here are some answers:
    What works: simply changing my Render Display from Image Viewer --> Render2Image works. I.e., F9 doesn't hang LW.
    However, Render2Image doesn't provide an image I can save other than taking a screen snapshot.
    Answers:

    Original Scene - 1.8M Polys, 0.95M Points (Bounding Box threshold 4,000,000)

    Start with a New CFG file
    I reduced the display subdiv to 0, and render subdiv to 3 --> F9 hangs (0.2M polys, 0.12M points)

    Bounding Box Threshold to 2000
    Again, display subdiv to 0, and render subdiv to 3 --> F9 hangs (0.2M polys, 0.12M points)

    32GB RAM, not seeing an issue in task manager

    Render Display = Imager viewer seems to be my issue.
    Render Display = Render2Image works, is there a way to save the render other than F10 or take a screen snapshot?

  2. #17
    Registered User
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Richland, Washington
    Posts
    10
    Sensei, here are some answers:

    What works on the original scene:
    Render Display = Image Viewer --> hangs on F9
    Render Display = None --> does NOT hang on F9
    Render Display = Render2Image --> does NOT hang on F9
    With Render2Image and None, I don't seem to have a render I can save other than take a screen snapshot, or use F10

    Answers:
    Original Scene: polys = 1.8M, points = 0.95M, BB threshold = 4,000,000
    Render Display = Image Viewer
    F9 hangs

    Adjusted scene: polys = 0.2M, points = 0.12M, BB threshold = 2,000 (same scene, but display subdiv set to 0, and render subdiv reduced to 3)
    Render Display = Image Viewer
    New CFG file
    F9 hangs

    Both the original scene and the adjusted scene won't hang on an F9 if Render Display is set to None or to Render2Image

    It seems the issue is with Image Viewer.

    My system has 32GB of RAM

  3. #18
    Registered User
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Richland, Washington
    Posts
    10
    Sorry for the duplicate entry. I thought I lost the first response

    Raymondtrace, I will try your suggestion. Thanks.

  4. #19
    TrueArt Support
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Poland
    Posts
    8,348
    Quote Originally Posted by kerryp View Post
    Render Display = Render2Image works, is there a way to save the render other than F10 or take a screen snapshot?
    Use my plugin Auto Render Saver from http://www.trueart.eu

  5. #20
    Registered User
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Richland, Washington
    Posts
    10
    Will do Sensei. Thanks for the help.

    I've been out of the LW community since LW10 days. Do I need to mark this thread as done/closed/solved?

  6. #21
    Registered User
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Richland, Washington
    Posts
    10
    Auto Render Saver works great Sensei - thanks!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •