Results 1 to 3 of 3

Thread: DDR crash

  1. #1
    Newtek ELITE partner
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    montpellier FRANCE
    Posts
    22

    Unhappy DDR crash

    Hi there.
    Just had a 2 days event. Here is the setup :
    Tc1 - nc1io - 2 ptz1 - 3 sdi 1080 p 25 cam - 1 wireless he cam going in a spark pro 1080 25p - 2 ddr - 2 mix output, 1 using an me with 2 pip + background, 1 using 2 pip + background for streaming purpose.
    Session in 1080 25p.
    Movies (7) in speedhq
    Titles sequences in speedhq + alpha.
    1 Netgear router gigabit to 1 24 ports D-Link managed switch (no Poe / no EEE) for cam inputs on stage and streaming room in backstage - 1 cat6 cable running to the tc1 switch D-Link 16 ports gigabit switch all configured for Ndi.

    A Delta neo going from that switch to stage for confidence monitors.

    Here a the troubles :
    1st day test all fine, no troubles with anything.
    Day 2, event day, the media in ddr1 (movies) had stopped
    Working strangely : whilst playing, the commands of the ddr froze no way to click on play or stop, either using the cs.

    Only way to get it working, restart the session.
    10 minutes after on another movie, same issue.
    I restarted the tc1 entirely, tried all the movies, all fine.
    Half an hour after same issue.
    I copied all the movies on my hard drive and went with a wirecast solution via ndi scan converter.
    No more troubles (obviously)

    After that, we met some Network issues : the nc1io had lags playing the mix 4 (dropped frames)
    Next, the confidence monitors started to have some freezes.
    I unplugged the confidence Network, was better for the streaming, but a bit laggy thought.

    I wonder if my switch at tricaster was able to handle the Network.

    Was a hard and tricky day, and my client was a bit furious after that. I'd like to handle those troubles, any help on that ?

    Best

    Loīc
    TriCaster TC-1
    TC1 LP
    NC1 I/O
    Spark HDMI / SDI
    Spark Pro
    HE130 Panasonic
    PTZ1 Newtek
    Livestream Studio Station (8i/10o)
    Xkeys
    BMD atems

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Winter Park
    Posts
    411
    It sounds like you got bitten by a known bug.

    https://forums.newtek.com/showthread...caster-version

    there is an update that was just released last week that should fix it but keep in mind that it is a significant update and there are a number of changes in the software not just a patch.

    there is also a workaround suggestion to use a particular codec and to skip the import process

  3. #3
    Newtek ELITE partner
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    montpellier FRANCE
    Posts
    22
    Thanks for that,
    I suppose the update is the 7.1 !
    I've tried that version in beta.
    Ty btw
    TriCaster TC-1
    TC1 LP
    NC1 I/O
    Spark HDMI / SDI
    Spark Pro
    HE130 Panasonic
    PTZ1 Newtek
    Livestream Studio Station (8i/10o)
    Xkeys
    BMD atems

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •