Results 1 to 7 of 7

Thread: flickering surface

  1. #1
    Registered User ianay's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    glasgow
    Posts
    176

    flickering surface

    Created a full animation of a walrus doing a jig etc, but the major issue I have is the surface of the walrus is flickering for some unknown reason

  2. #2
    LightWave Fan Boi
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    London, England, UK
    Posts
    1,171
    Blog Entries
    18
    Any chance you could show us the video?

  3. #3
    Curmudgeon in Training Ma3rk's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Near Beaverton, OR
    Posts
    2,028
    Quote Originally Posted by ianay View Post
    Created a full animation of a walrus doing a jig etc, but the major issue I have is the surface of the walrus is flickering for some unknown reason
    ... and likely to remain so w/o a WEE bit more info.
    Earth can't be flat otherwise cats would have pushed everything off the edge!

    The Big Apexx System:
    AMD RYZEN THREADRIPPER 2990WX Processor (3.00GHz)
    64GB
    2x NVIDIA Quadro RTX 4000 8GB 32 Core

  4. #4
    Registered User ianay's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    glasgow
    Posts
    176
    My apologies... Here it is, there is nothing moving in this scene but the surface is flickering away
    https://vimeo.com/354491171

  5. #5
    Super Member Kryslin's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Prescott, IA
    Posts
    1,649
    Looks like noise to me, what are your camera AA passes, light and GI samples? You may need to increase them. Also, you may want to apply despike/denoise if increasing samples doesn't help.
    --------
    My Scripts for Lightwave
    Intel Core i7 960 @3.20 Ghz, 24 GB ram, EVGA 6GB GTX980Ti "Classified" driving 2 x HP LA2405.

  6. #6
    LightWave Fan Boi
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    London, England, UK
    Posts
    1,171
    Blog Entries
    18
    Following on from Kryslin you might want to go through the Removing Noise Workflow as found in the manual.

  7. #7
    Registered User ianay's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    glasgow
    Posts
    176
    Thanks for that, got it sorted, I increased light and shading samples from 1 to 6 and it seems to have sorted it. Thanks again

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •