Results 1 to 2 of 2

Thread: Segfault on Debian Buster

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Netherlands
    Posts
    3

    Segfault on Debian Buster

    I'm trying to debug a segfault in the NDI LIB on linux (Debian Buster).

    My hunch is libndi is trying to load a specific shared library which is unavailable on the system, it seems there are some 'hidden' dependencies (I can't find a list anywhere of the dependencies for libndi, I do know it /needs/ avahi). My hunch is guided by the fact that the compiled program does run on my Ubuntu 19.10 workstation. Though obviously it could very well be any of these differences:
    -server CPU Intel Xeon(R) CPU E3-1245, workstation AMD Ryzen 2600 (perhaps some missing instructions?)
    -server GPU Aspeed IPMI (aka: NO gpu), workstation AMD Radeon RX 460 (does libndi try to open DRI for example?)
    -server environment: CLI only via SSH, workstation: Xorg

    Here is a backtrace:
    [Switching to Thread 0x7ffff6b6a700 (LWP 19487)]
    0x00007ffff7b5cbd4 in ?? () from /usr/lib/libndi.so.3
    (gdb) backtrace
    #0 0x00007ffff7b5cbd4 in ?? () from /usr/lib/libndi.so.3
    #1 0x00007ffff7b5f690 in ?? () from /usr/lib/libndi.so.3
    #2 0x00007ffff7b4cd18 in ?? () from /usr/lib/libndi.so.3
    #3 0x00007ffff7b5b129 in ?? () from /usr/lib/libndi.so.3
    #4 0x00007ffff7b353ac in NDIlib_recv_capture_v2 () from /usr/lib/libndi.so.3
    #5 0x0000000000463204 in open_device ([email protected]=0x7ffff0000b20) at ../input/ndi/ndi.cpp:593
    #6 0x00000000004644a6 in ndi_probe_stream (ptr=0x1460620) at ../input/ndi/ndi.cpp:732
    #7 0x00007ffff7652fa3 in start_thread (arg=<optimized out>) at pthread_create.c:486
    #8 0x00007ffff6f144cf in clone () at ../sysdeps/unix/sysv/linux/x86_64/clone.S:95

    Anyone able to help me debug further? Or perhaps point me towards my missing shared library?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Brno, Czech Republic
    Posts
    2
    Hey, I have created new thread where I write about exact same problem.
    It is probably caused by bug in the library. Not sure If i can publicly distribute the older, fully-functional one, but If you need it, you can contact me with private message.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •