Results 1 to 5 of 5

Thread: Tricaster Mini Borked After Firmware Update

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Los Angeles
    Posts
    65

    Tricaster Mini Borked After Firmware Update

    I just updated our Tricaster Mini with the latest update after more than a year. The update seemed to go through fine, but when I open a project the Program and Preview switcher buttons are no longer labeled and just turn white when you click them. However, if I go to M/E the buttons are there as normal. I also can't get any audio from clips in the DDR folder anymore. Any ideas? We have a HUGE broadcast tomorrow and now I regret updating it. I've restarted it several times with no luck. I've also noticed that when I boot up a project a string of CPU commands appear where it would usually just say, "Tricaster Initializing." Please help if you can as this is urgent.

    Click image for larger version. 

Name:	Tricaster Issue.jpg 
Views:	19 
Size:	643.9 KB 
ID:	145175

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    May 2004
    Location
    Vancouver, WA
    Posts
    1,518
    I believe you need to do an NVIDIA driver update to correct this UI issue. I've seen several threads with the same problem and the resolution seems to be a driver update for the GPU, downloaded from the NVIDIA driver site. I'd start with that and see if that takes care of everything.

    Kris
    TriCasters: Mini, 410, 460, 850, 850 Extreme, 855 & 8000
    Replay: 3Play 820
    CG: LiveText3 - With LT[Scoreboards]
    Cameras: Sony NX5
    Macros: YoungMonkey MasterControl, Belkin N52

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Los Angeles
    Posts
    65
    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by kltv View Post
    I believe you need to do an NVIDIA driver update to correct this UI issue. I've seen several threads with the same problem and the resolution seems to be a driver update for the GPU, downloaded from the NVIDIA driver site. I'd start with that and see if that takes care of everything.

    Kris
    OK, any idea what graphics card is in the Tricaster Mini so I can get the right driver? Thank you for your help.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Los Angeles
    Posts
    65
    Quote Originally Posted by kltv View Post
    I believe you need to do an NVIDIA driver update to correct this UI issue. I've seen several threads with the same problem and the resolution seems to be a driver update for the GPU, downloaded from the NVIDIA driver site. I'd start with that and see if that takes care of everything.

    Kris
    I figured it out. It's a GT 740. Updated the GPU and the problem is still there. SOMEONE PLEASE HELP!

  5. #5
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,331
    Quote Originally Posted by slgshane View Post
    I figured it out. It's a GT 740. Updated the GPU and the problem is still there. SOMEONE PLEASE HELP!
    OK, there are now three days concurrent threads on this issue. To avoid confusion, I'm closing two of them.
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •