Results 1 to 6 of 6

Thread: HELP ME! move my TC1

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    London
    Posts
    13

    Question HELP ME! move my TC1

    I want to move my TC1 small from the Studio floor to an air conditioned computer room.
    The only way I can connect the peripherals (most importantly the control surfaces and screens) I can see without pulling up the floor is point to point ethernet.
    But im finding it hard to find the right quality of equipment any suggestions?
    I have 8 ports connecting the to rooms
    2 1080 screens
    mouse keyboard control surfaces
    THANKS GUYS!!!

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Racine
    Posts
    1,643
    If you choose to subscribe to Newtek Premium Access, that will include NDI KVM which allows you to remotely control the TriCaster over the network: https://www.newtek.com/npa/

    Thanks
    Jeff Pulera
    Streaming Broadcast Solutions - Newtek Elite

    TriCasters: Mini with AE, TC1
    Camera: Sony PMW-X70 4K
    Controllers: All variety of XKeys
    PTZ: Newtek NDIHX-PTZ1

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    London
    Posts
    13
    Thanks Jeff

    So would I be able to to use the TC1 Control panel threw the NDI KVM?

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Racine
    Posts
    1,643
    If your CS uses USB connection then I'd think not - the NDI KVM sends the TriCaster live interface screen out as NDI then you can see it in NDI Studio Monitor and push buttons on it remotely. Perhaps Kane or Steve can add more detail as I've not used this feature yet.

    Thanks
    Jeff Pulera
    Streaming Broadcast Solutions - Newtek Elite

    TriCasters: Mini with AE, TC1
    Camera: Sony PMW-X70 4K
    Controllers: All variety of XKeys
    PTZ: Newtek NDIHX-PTZ1

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    London
    Posts
    13
    Thanks Jeff iv managed to get everything but the CS to work.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Racine
    Posts
    1,643
    Does your CS have a USB connection? Long cables do not work well since CS is powered over USB. You can use a powered USB hub if that is placed close to the CS with a short cable and then the longer USB or USB extender cabling runs from hub to TriCaster.

    Thanks

    Jeff
    Jeff Pulera
    Streaming Broadcast Solutions - Newtek Elite

    TriCasters: Mini with AE, TC1
    Camera: Sony PMW-X70 4K
    Controllers: All variety of XKeys
    PTZ: Newtek NDIHX-PTZ1

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •