Results 1 to 3 of 3

Thread: TriCaster 8000 Freezing up during playback

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Oskaloosa, IA
    Posts
    10

    TriCaster 8000 Freezing up during playback

    Hello,
    3 times in the last month we've had a situation where our TriCaster froze during a production. All three times was during playback of an asset. We also record them locally to a hard drive. After the second time it froze, we cleared out the hard drive of old show thinking it may have been a space issue. It was fine for 3 weeks and then froze again last night.

    We are running build number 2-5-151113B.

    Any ideas of what might be happening or some appropriate troubleshooting steps. We have been using the TriCaster for several years without any issues of it freezing until recently.

    Thanks.

  2. #2
    Registered User spaulsen's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    NewTek
    Posts
    81
    have you replaced the removable drives? These media drives do a lot of work for playback and recording, they may have some bad sectors. Also ensure that you are not playing back and recording too many sources on any single drive. If the system has been solid for years I would suspect its the drives.
    Sr. Director, Marketing Services
    NewTek
    San Antonio, TX

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    London
    Posts
    98
    make a note of the time and check windows event logs and newtek logs at the same time. I've had this before a couple of times, one time it was a bad drive, another a SATA controller, but this isn't normal behaviour and your best bet is to contact support, as it could be any number of things. CS will need a bit more info and I'm sure they'll be able to sort it out.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •