Results 1 to 4 of 4

Thread: Video output flickering on my Tricaster 8000

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Nigeria
    Posts
    1

    Video output flickering on my Tricaster 8000

    Good day everyone.
    I have a challenge with my Tricaster 8000.
    When I field in more than three 1080i video fields, the output of my video starts flickering. But when I downgrade to 576i (SD) it take as many video field as possible. Am not absolutely sure if it's my tricaster's problem or the video switcher I deliver my output to. I use video data switcher.

    This is really giving us serious challenges, I would be glad if anyone could help with useful information.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Racine
    Posts
    1,673
    "When I field in more than three 1080i video fields"

    I don't understand what that means. Interlaced video has two fields. Please explain further

    Thanks
    Jeff Pulera
    Streaming Broadcast Solutions - Newtek Elite

    TriCasters: Mini with AE, TC1
    Camera: Sony PMW-X70 4K
    Controllers: All variety of XKeys
    PTZ: Newtek NDIHX-PTZ1

  3. #3
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,649
    I think this is a translation error, Jeff. I would read this as "When I connect more than three 1080i video sources" ... but there's a lot of detail to clear up.
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

  4. #4
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Yes, I believe the OP meant "feeds" as opposed to "fields".
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •