Results 1 to 2 of 2

Thread: Render problem with tranparency

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Utah, USA
    Posts
    6

    Render problem with tranparency

    Hi everybody,

    got a weird issue trying to follow this tutorial on faking volumetric clouds but I ran into a problem with the transparency. The tutorial has 20 polygons stacked on top of each other with a transparency map and the first render after applying the map looks like this:

    Click image for larger version. 

Name:	06.jpg 
Views:	74 
Size:	123.5 KB 
ID:	136080

    But when I do it, this is the result:

    Click image for larger version. 

Name:	render_results.jpg 
Views:	65 
Size:	50.9 KB 
ID:	136081


    The transparency does not work correctly, but I did figure out it works right if there are only 4 polygons stacked instead of 20. I took the top 16 layers and moved them off to the side and I get this. It looks like it is working correctly with 4 polygons but if I move over a 5th one they all turn black. Ive tried it as a clip map, tried saving each polygon as a different layer and different objects, but cant figure it out. Any other things I could check?

    Click image for larger version. 

Name:	render_results2.jpg 
Views:	71 
Size:	69.2 KB 
ID:	136082

  2. #2
    Super Member spherical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Juan Island
    Posts
    4,686
    Increase your Ray Recursion Limit.
    Blown Glass · Carbon Fiber + Imagination

    Spherical Magic | We Build Cool Stuff!

    "When a man loves cats, I am his friend and comrade, without further introduction." - Mark Twain

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •