Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29

Thread: Aliasing on LiveSet image insert

  1. #16
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Yes, I was also able to duplicate Tim's results. I've never submitted a bug report, so not sure where to go for that.
    Last edited by Paris MkVI; 12-16-2014 at 03:06 PM.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  2. #17
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,541
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

  3. #18
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Thanks, friend. Bug is reported, and I will update based on what I learn.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  4. #19
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,541
    Thanks for finding this, and sorry about the inconvenience!
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

  5. #20
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    No worries; if this is the worst thing any of us have to deal with this year, we're doing pretty good.

    Heard back from Area 51 this morning and have sent them the project file.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  6. #21
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,541
    Do me a favor, please, and post the case number (I can probably save CS some time) ... thanks.
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

  7. #22
    Registered User
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Florida
    Posts
    353
    It's still a 16x9 aspect ratio.
    What I did was take you image and place it in Demo Studio and exported it. It looked aliased.
    The I blew it up to 3840x2160 and put it into Demo Studio and exported It Looked worse.
    It appeared that the image dimensions were too large for where it was being placed.
    So I went in the other direction. When the image got to 720 x 405, it looked good in VSE and when I exported it I saw on no aliasing.

    Now that it's been deemed a bug in the set, that might be the issue and then what I've offered is a workaround.

    I arrived at my conclusion after finding a solution. Given what I was seeing, it seemed plausible.
    I any event, if you're going to use the demo studio and want to use that image, try rendering it out at 720x405 and seeing how it looks for you.
    The screen shot that I posted is a screen grab from the Tricaster.
    Gear Used:
    TriCaster: 40
    Cams: Panasonic AVCHD
    http://studio.ourtrainingacademy.com
    Newtek User since VT2.0

  8. #23
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Cool, Buddy - thanks. I'll take a workaround while they figure it out!

    Steve, case number is 74196.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  9. #24
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,541
    Thanks, got it.
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

  10. #25
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Just an update that there is no update yet. Haven't heard anything new on the possible bug.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  11. #26
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Don't know how fast or slow these things typical move through the system. Still no update on this.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  12. #27
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    Update - bug reported 12/16/2014. As of 2/19/2015, still no word at all.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

  13. #28
    'the write stuff' SBowie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The stars at night are big and bright
    Posts
    19,541
    LiveSet fixes are seldom easy, for a lot of complicated reasons. And when we're in the runup to NAB, with many other irons in the fire, I'm afraid top priority is already fully occupied by a whole bunch of other stuff.
    --
    Regards, Steve
    Forum Moderator
    ("You've got to ask yourself one question ... 'Do I feel lucky?' Well, do ya, spammer?")

  14. #29
    Registered User Paris MkVI's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    111
    No worries, Steve. I don't know what the typical turnaround time on these sorts of things are, so I am learning here too. My post is not at all a complaint.
    Tricaster 460
    HD-SDI over coax
    JVC 890 x 2
    Panasonic 370 x 1

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •