Results 1 to 6 of 6

Thread: Model layer not loading in Layout.

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Massapequa Park, New York USA
    Posts
    130

    Model layer not loading in Layout.

    I have a model with about 15 layers. I sent it over to Layout, set up lights and cameras, created the instances that I needed, and saved ALL. Each layer in that model is listed as an object in the scene and reflects the layer name. I close Layout. But now I needed to add another item to the model, so I opened it it Modeler and added the item in a new layer and named the layer "Liner". I then saved the model using the same file name. When I load the scene again and the scene loads that same model (same name, same path), that "Liner" layer object does not show up. I can get the object into the scene if I "Load Object Layer" and point to it in that model file, but why might that item not show up with the other layers/objects? All layer settings seem to be set the same in the model and all surface properties seem to be fine. Clearly, I need to better understand how the layers translate from Modeler to Layout, because I see different symbols in front of the objects that are listed that I hadn't actually noticed in prior projects. (black cube, white cube, plus sign) Thanks for any tip.
    Bill C.
    Massapequa Park, NY USA

  2. #2
    You'll have to add that new layer manually, or readd the object entirely (not reload the current one in Layout). Layout isn't very good at understanding that you've add a new layer to your currently loaded object in Layout.
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    www.ernestpchan.com
    www.zazzle.com/gopuggo

  3. #3
    Old Dog Learns New Tricks RudySchneider's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Lincoln, CA
    Posts
    1,307
    What ernpchan said. It's my experience that Layout will only recognize a new layer if you add it in Modeler while Layout is also open.
    There are no problems, only opportunities...

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Massapequa Park, New York USA
    Posts
    130
    Thanks, guys. I'll have to keep that in mind.
    Bill C.
    Massapequa Park, NY USA

  5. #5
    I made some scripts that make syncing and swapping objects with layers much easier. I'll see if I can dig them up.
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    www.ernestpchan.com
    www.zazzle.com/gopuggo

  6. #6
    Super Member spherical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Juan Island
    Posts
    4,686
    Quote Originally Posted by RudySchneider View Post
    It's my experience that Layout will only recognize a new layer if you add it in Modeler while Layout is also open.
    That works? I'm so used to just loading new object layers that I never noticed if Layout being open made a difference. Didn't seem to but I'm not focused on that at the time.
    Blown Glass · Carbon Fiber + Imagination

    Spherical Magic | We Build Cool Stuff!

    "When a man loves cats, I am his friend and comrade, without further introduction." - Mark Twain

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •