Results 1 to 14 of 14

Thread: Crashes upon launch?

  1. #1
    Caged but Happy lwaddict's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Central Valley, CA
    Posts
    947

    Lightbulb Crashes upon launch?

    I've reloaded it twice, no change.
    "A Critical Error has Occured"

    Any ideas?

    Gateway Laptop w/Intel Graphics built in.
    4gig RAM.

    Just upgraded to LW11.6 with the bundle.
    Took a bit but I got ZBrush GoZ working fine but now this doesn't even open?

    Any help would be greatly appreciated (I know, I'm already anticipating a steep learning curve)
    "Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work."
    - Thomas A. Edison

  2. #2
    Adapting Artist jasonwestmas's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    North Carolina
    Posts
    11,399
    eek intel graphics. That sounds like the problem.
    All that is powerful or long standing is first conceived in the imagination; supported by the hope of possibility and then made manifest in our commitment of our current physical reality.

  3. #3
    Caged but Happy lwaddict's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Central Valley, CA
    Posts
    947
    Hmm... I was told that when I ran into GoZ issues... Vue issues... and some mocap issues... never was it.
    Are you sure?
    "Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work."
    - Thomas A. Edison

  4. #4
    Adapting Artist jasonwestmas's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    North Carolina
    Posts
    11,399
    Since you're talking about crashes on launch and chronosculpt loads perfectly on my nvidia machine. . .I'm about 75% sure.
    All that is powerful or long standing is first conceived in the imagination; supported by the hope of possibility and then made manifest in our commitment of our current physical reality.

  5. #5
    Super Member spherical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Juan Island
    Posts
    4,686
    Quote Originally Posted by lwaddict View Post
    I've reloaded it twice, no change.
    "A Critical Error has Occured"

    Any ideas?

    Gateway Laptop w/Intel Graphics built in.
    4gig RAM.

    Just upgraded to LW11.6 with the bundle.
    Took a bit but I got ZBrush GoZ working fine but now this doesn't even open?
    Is DEP set for essential Windows programs and services only or for all programs?
    Have you tried running it as Administrator?
    Blown Glass · Carbon Fiber + Imagination

    Spherical Magic | We Build Cool Stuff!

    "When a man loves cats, I am his friend and comrade, without further introduction." - Mark Twain

  6. #6
    Caged but Happy lwaddict's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Central Valley, CA
    Posts
    947
    Checking DEP now.
    "Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work."
    - Thomas A. Edison

  7. #7
    Caged but Happy lwaddict's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Central Valley, CA
    Posts
    947
    Yeah, already tried running as Administrator.
    Shut off DEP, no change.
    "Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work."
    - Thomas A. Edison

  8. #8
    Caged but Happy lwaddict's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Central Valley, CA
    Posts
    947
    DEP is on only for essential Windows programs and services.
    Should I change this?
    "Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work."
    - Thomas A. Edison

  9. #9
    Super Member spherical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Juan Island
    Posts
    4,686
    If you do, other programs may have problems and you then have to add them to the exclusions list. I went round and round for a day trying to figure out why my SSH2 terminal app suddenly refused to start; the OS generating its normal less than actually informative error message that is impossible to search for a solution with. Tried all manner so stuff to debug. Nada. Getting away from it for a moment and pumping some blood from my legs into my brain by walking around, it struck me that while trying to get the MYST games to install on Win8, I had set DEP to "everything". Sure enough, I looked and DEP was as I had thought. Set it back to "only essential Windows programs" and away the terminal went! :|
    Blown Glass · Carbon Fiber + Imagination

    Spherical Magic | We Build Cool Stuff!

    "When a man loves cats, I am his friend and comrade, without further introduction." - Mark Twain

  10. #10
    Electron wrangler jwiede's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    6,506
    If Chronosculpt fails when DEP is enabled (and I'd be shocked if that were the case), that's a bug that needs to be reported and fixed. No apps within the last decade or so have legitimate justifications for writing to memory pages marked as executable (which is what DEP catches, triggering an app-fatal exception).
    John W.
    LW2015.3UB/2019.1.4 on MacPro(12C/24T/10.13.6),32GB RAM, NV 980ti

  11. #11
    Super Member spherical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Juan Island
    Posts
    4,686
    True. The OP already has it set as it should be, so this is rules out as a cause.
    Blown Glass · Carbon Fiber + Imagination

    Spherical Magic | We Build Cool Stuff!

    "When a man loves cats, I am his friend and comrade, without further introduction." - Mark Twain

  12. #12
    Flipbook Productions Rollie Hudson's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Washington DC
    Posts
    81
    ChronoSculpt [705] version 1.0.0 for the Mac using Mavericks (OSX 10.9) - 30 October, 2013 pre-release is repeatedly crashing upon attempted launch. It immediately generates a "Chronosculpt quit unexpectedly" error message with problem details and system config info (Problem Report).

    I can send the report as a PDF if needed. Also, I didn't see a BUG Thread for ChronoSculpt in the forums.
    Mac OS X
    MacPro Workstations

  13. #13
    Flipbook Productions Rollie Hudson's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Washington DC
    Posts
    81
    The final release of Chronoscuplt 1.0 [4076] (31 October, 2013) is unfortunately also crashing upon attempted startup each time in OSX 10.9 (Mavericks). I've also tried to launch CS from the app icon directly inside the "bin" folder, with the same result.
    Attached Files Attached Files
    Mac OS X
    MacPro Workstations

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    California
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by Rollie Hudson View Post
    The final release of Chronoscuplt 1.0 [4076] (31 October, 2013) is unfortunately also crashing upon attempted startup each time in OSX 10.9 (Mavericks). I've also tried to launch CS from the app icon directly inside the "bin" folder, with the same result.
    I was able to successfully install "ChronoSculpt" by erasing everything on my hard disk and using an old backup copy of mountain lion On my Mac time capsule. It was working fine from my (Mountain Lion) but once I upgrade everything back to (Maverick). The program Would not open.

    I contacted NewTek to see if they can help me with this problem they said they'll have a new software for Maverick in the near future.

    So you are dying to use the software; save all the software that you already have an Downgrade back to Mountain lion.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •