Results 1 to 7 of 7

Thread: Layout GL unresponsive when Maxwell Render's FIRE is off

  1. #1
    Newbie Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    toronto
    Posts
    9

    Layout GL unresponsive when Maxwell Render's FIRE is off

    For some reason the layout GL is now unresponsive – any movement on the interface turns the geometry to a bounding box display and takes a long time to refresh – unless I have Maxwell Render's FIRE open, then everything works normally. Another problem is that when MR-FIRE is running, and I clear the scene, Layout crashes or if I turn FIRE off the whole window goes black and I have to restart Layout.
    If anyone has seen this problem or has any advise it will be greatly appreciated.

  2. #2
    Electron wrangler jwiede's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    6,509
    What version of Maxwell and of Maxwell LW plugin are you using? Also, on what platform?
    John W.
    LW2015.3UB/2019.1.4 on MacPro(12C/24T/10.13.6),32GB RAM, NV 980ti

  3. #3
    best is to post also on the maxwell forums - there is a dedicated LW plugin section. usually, the developer will answer your questions within short time.

    direct link: http://www.maxwellrender.com/forum/viewforum.php?f=102

    you need to be registered to access the forums.

    cheers

    markus

    PS. see now you did already so! thanks
    Last edited by 3dworks; 05-21-2013 at 01:43 AM.
    3dworks visual computing
    demo reel on vimeo
    instagram

    OSX 10.12.x, macpro 5.1, nvidia gtx 980 ti, LW2015.x / 2018.x, octane 3.x

  4. #4
    I didn't see such problems with Maxwell 2.7.x i tested recently. Worked quite good actually.
    RAM-Studio
    WS - Dual Xeon E5-2698v4/128GB/Win10x64/x TitanX(M) + 2x GTX 1080Ti + GTX 1080
    My LWM Video Car Modeling Tutorial

  5. #5
    Newbie Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    toronto
    Posts
    9
    Thanks, I'm using LW 11.5 with Maxwell LW plugin V.2.7.6 on an iMac OSX 10.8.3 with 32GB RAM & NVIDIA GeForce GTX 680MX.
    Did post on the Maxwell forum, Thanks.
    Not 100% sure it's Maxwell fault, but I know the screen refresh works with MW-FIRE open, VPR does refresh normally even with FIRE closed.
    It was working fine before, so not sure if something changed with the GL settings

  6. #6
    the whole screen turning black seems to be related to the opengl - colorspace bug in LW 11.5. try to uncheck 'color correct opnengl' in preferences/CS. this should fix it.

    clearing the scene while FIRE is running crashes here as well.

    as for the other issues, i cannot reproduce them here. they might be related to the nvidia card. is this the mac edition card from evga? i've seen there was a driver update for this card very recently, did you try the new drivers? please keep us updated if this did fix the issues. as for the CS bug, we most likely have to wait for the next bugfix release from NT.

    cheers

    markus

    PS: link for nvidia driver: http://www.nvidia.com/object/macosx-...03-driver.html
    Last edited by 3dworks; 05-21-2013 at 11:12 AM.
    3dworks visual computing
    demo reel on vimeo
    instagram

    OSX 10.12.x, macpro 5.1, nvidia gtx 980 ti, LW2015.x / 2018.x, octane 3.x

  7. #7
    Newbie Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    toronto
    Posts
    9
    Thanks Markus, the color correct opengl pref did correct the black screen. Thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •