Results 1 to 4 of 4

Thread: Bones deforming the wrong mesh!!

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Montreal
    Posts
    17

    Bones deforming the wrong mesh!!

    Hi everyone,
    I've rigged a character and applied IK Booster. When I move any bone, everything is fine. However, when I move one of the leg bones, it deforms the wrong mesh. I've already tried re-doing the weightmaps, in case I accidentally included a point from the wrong leg, but its still the same problem. I've posted a picture of the problem deformation. Thank You for help!Click image for larger version. 

Name:	Leg_before.png 
Views:	117 
Size:	21.7 KB 
ID:	110072Click image for larger version. 

Name:	Leg_after.png 
Views:	126 
Size:	29.7 KB 
ID:	110073

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    4,146
    You have the bones set to use only the weightmap?
    If not, have you adjusted the influence of the bones?

    If you can package and attach the scene it is usually best for people trying to help. That way they can see what you have done rather than guess at what you might have done.

  3. #3
    Goes bump in the night RebelHill's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    jersey
    Posts
    5,766
    Must be a weight issue... or u have bones with no weight assignment, in which case they effect all verts.
    LSR Surface and Rendering Tuts.
    RHiggit Rigging and Animation Tools
    RHA Animation Tutorials
    RHR Rigging Tutorials
    RHN Nodal Tutorials
    YT Vids Tuts for all

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Montreal
    Posts
    17
    Thank you all!! It finally got fixed when I set the subpatch level back from 0 to 3. And yes, I had one unassigned bone on each leg, so that was the problem too. Thank!!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •