Results 1 to 7 of 7

Thread: LiveText 2.1 bug

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    CROatia
    Posts
    174

    LiveText 2.1 bug

    Made huge Livetext project with a lot of time invested in creating pages, graphics etc.

    Everybody knows that Livetext 2.1 is buggy piece of SW with the feature to crash from time to time - but except this (well known) fact all of us used to live with, this time, after the crash when I tried to load last saved version of the project - it even FAILS in that.

    LT can't load saved project I was working on before the crash - it just comes with the message "couldn't read value 7 of field" as on the attached pic and after OK blank/empty docs is open.

    Someone knows how to get my project back in working area so I can finish it?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	livetext-error.JPG 
Views:	182 
Size:	34.3 KB 
ID:	106269  
    Video Production Company, Europe-wide

    www.video-production.eu
    video services, one-stop shop


  2. #2
    Purdue Technologist vanderwielen's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Noblesville, IN
    Posts
    389
    yep, happens all the time. excuse my french, "You're hosed".

    i save every CG as a new file, ex: ballgame.cg, ballgame1.cg, ballgame2.cg.... and so on.

    the anomaly happens very seldom but is tied to either a crash, caused by clicking ahead during an 'hour glass' in the program or adding a massively large pic file.

    be very patient when cutting, pasting and be cautious moving or scaling multiple objects.

  3. #3
    NewTek System Integrator PIZAZZ's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Texas, or wherever the plane drops me off this week
    Posts
    4,214
    Quote Originally Posted by vanderwielen View Post
    yep, happens all the time. excuse my french, "You're hosed".

    .
    Words spoken from a true power user....

    I would agree. Time to start over building graphics.

    Save often
    Save multiple versions
    Save Many Many Many times.
    Jef Kethley
    PIZAZZ
    www.pizazz.com

    Using:
    All models of TriCasters + 3Play, IPSeries
    Panasonic UB300 4k cams
    Tactical Fiber/converters, SDI2NDI converters, NDI-Viewfinder, and NDI2HDMI

  4. #4
    Registered User ZachSchuster's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    St. Paul, MN
    Posts
    783
    That happened to me last year on the eve of our first game of the season... about 60 pages, about 250 unique datalink variables. All gone.

    I routinely save a backup of the project now.

    Newtek, please hear me: At the next NAB please don't announce a new Tricaster model. Please announce a new CG program that will do for graphics what the Tricaster did for live streaming.
    Zach Schuster
    SuiteCG- Sports Scoreboard and Stat Tools
    Tricaster 855/460
    Zeplay Instant Replay
    ScoreOCR
    Sony NX5U

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    954
    I have such a love hate relationship with Livetext. The concept of a native network interfaced titler that doesn't rely on key/fill is so cool.

    The crashing and corruption, not so much. We always export all our cg pages in to a bin on the Tricaster, as the chances of Livetext making it through a broadcast without needing a restart are slim.
    E. Lee Dickinson | President
    Advanced Visual Production | sound.lighting.video.design
    www.avprva.com

    Tricaster 850, 460AE, and TC-1
    JVC GY-HM200u, Canon XLH1, Fieldcast and BMD Fiber

  6. #6
    UK based Live Production
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Solihull
    Posts
    671
    ditto

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Canada
    Posts
    2
    I am experiencing a livetext crash myself and am trying to narrow down some possible solutions. My current setup has livetext 2.1 loaded on a 64bit Windows machine. The crash only occurs when I am using datalink which is pulling from a mysql database. It primarily happens when I push the graphic live. Has anybody experienced this issue when running on a 32bit machine? Possible Windows XP.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •