Results 1 to 6 of 6

Thread: Particle prob

  1. #1
    Registered User daz1761's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    259

    Particle prob

    I have just imported a dynamic cloth scene into my master scene. This scene already has a particle emitter, but as soon as the new object loads, my particle goes pair shaped and shoots all particles down the x instead of up the y. I've tried selecting options in the self Interact but nothing seems to cure it.

    Thanks

  2. #2
    Profesor Pixel Poo Mr Rid's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    2,794
    Dont know what you are describing, but did you try clicking 'calculate?'
    "O K, so what's the speed of dark?"

    Demo reel 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=yOOixvRhcs4

  3. #3
    Registered User daz1761's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    259
    What it is, my flag has already been calculated within another scene for approx 900 frames. All I wanted to do was attach it to the side of a building within another scene (main scene). But as soon as I "load items from scene", the flag arrives okay and already calculated, but my particle emitter, which is set up just to puff a bit of smoke out of a chimney points to the X axis and it seems to push all particles right off my scene rather than just a small 1M up the Y axis.

    Another problem ive just noticed is, that I cannot move my flag either so it might be best creating my flag within my main scene as long as I correct my particle first.

    Thanks
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	particle4.png 
Views:	31 
Size:	10.1 KB 
ID:	100663   Click image for larger version. 

Name:	particle5.png 
Views:	34 
Size:	133.3 KB 
ID:	100664  

  4. #4
    Profesor Pixel Poo Mr Rid's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    2,794
    Did you save the pfx motion before you import the flag? That should bake and keep them from changing.

    Is there a wind from the flag scene that is importing into the main scene when you load-from-scene?
    "O K, so what's the speed of dark?"

    Demo reel 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=yOOixvRhcs4

  5. #5
    Registered User daz1761's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    259
    The only pfx I saved was the flag pfx. The flag scene does have 2 wind collisions also. The particle emitter on the other hand isn't saved.

    I will try saving it in the morning

  6. #6
    Registered User daz1761's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    North Wales, UK
    Posts
    259
    Yes its fine now Ive saved the particle emitter fbx file

    Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •