Results 1 to 4 of 4

Thread: Camera problems

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    22

    Camera problems

    Hi,

    i have problems with my camera. I have a scene which contains some objects. Now I have scaled these objects bigger in layout, then saved all objectrs. Next I moved my camera to another location to make a render. Now when I hit F9, the camera defaults back to it's original position, and the render is done from this perspective.
    What am I doing wrong? The same also happens if I move around lights. They also move back to their original position when starting a render. Also saving the scene and objects before the render does not help. This is Lightwave 9.6.1, 64bit.
    Any help is greatly appreciated.

  2. #2
    Super Member nickdigital's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Burbank, California USA
    Posts
    4,576
    You need to key your items into place after moving them. After moring (rotating or scaling too) hit the Enter or Return key to bring up the keyframe window.

    Or work with Auto-key on.
    My opinions and comments do not represent those of my employer.
    Profile piece
    2010 Reel
    'The X's' Reel

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    22
    Thanks a lot, this was it....so simple I feel stupid ;-)!

  4. #4
    Old Dog Learns New Tricks RudySchneider's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Lincoln, CA
    Posts
    1,307
    Adding to what nickdigital said, scaling your object(s) in Layout has no effect on their original size in Modeler.
    There are no problems, only opportunities...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •