Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 55

Thread: LW10 on Linux/Wine

  1. #1
    Newbie Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Hungary
    Posts
    33

    LW10 on Linux/Wine

    Hi Guys !

    After hundred of bugs with W7SP1 (more than 350GB lost files), I decided to go back to Ubuntu and work LW10 with Wine. After 10 hours of debugging I was able to run Lightwave10 with dongle !!!
    (Thanks to Alexander Morozov's patch)

    I will publish all files what you need on the next week... (I want to make some reinstall for testing.)

    Details:
    OS: Ubuntu 10.10 updated / Kernel: 2.6.35-28-generic
    Wine: 1.3.18 custom build with Mozorov patch + custom wine config
    Lightwave: v10 x32 build 2067
    Performance: as Windows XP native (better than Win7!)

    Bye,
    Oleeblood
    LikeUs!
    http://www.facebook.com/pages/Oleebl...1302938?ref=ts
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	lw10onubuntu1010.png 
Views:	208 
Size:	113.5 KB 
ID:	94715   Click image for larger version. 

Name:	modeler10onubuntu10.png 
Views:	187 
Size:	113.1 KB 
ID:	94716   Click image for larger version. 

Name:	workin.png 
Views:	298 
Size:	709.2 KB 
ID:	94717   Click image for larger version. 

Name:	renderin.png 
Views:	213 
Size:	205.5 KB 
ID:	94718  
    Last edited by Oleeblood; 04-28-2011 at 07:48 PM.

  2. #2
    Very cool!
    Thanks for sharing!
    Yes, my Avatar shows a volume rendering...
    VoluMedic Creative Edition only USD 299 !
    www.volumedic.com

  3. #3
    Super Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Barcelona
    Posts
    1,762
    Nice.

    I wonder how can I work without the 64bit benefits... or is it working too? Maybe I should check the status of the WINE x64 development.
    Salut!,
    Allabulle.

  4. #4
    Discerne.com CEO caesar's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Piracicaba, Brazil
    Posts
    741
    Great!!!
    Moro num pais tropical...
    Discerne.com - personal blog

  5. #5
    Newbie Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    City
    Posts
    45
    Very interesting, waiting for an update.
    Parazis

  6. #6
    Banned OnlineRender's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Glasgow , Scotland , UK
    Posts
    6,383
    you running virtual box , or direct in linux ? either way nice work !

  7. #7
    Super Member CaptainMarlowe's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Belfort, France
    Posts
    1,904
    Fantastic news ! Looking forward to reading how you did that.

  8. #8
    Newbie Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Hungary
    Posts
    33
    Thanks !

    Quote Originally Posted by OnlineRender View Post
    you running virtual box , or direct in linux ? either way nice work !
    It runs directly in Ubuntu linux 10.10 x64 with custom builded wine 32bit version.

    Quote Originally Posted by allabulle
    Nice.

    I wonder how can I work without the 64bit benefits... or is it working too? Maybe I should check the status of the WINE x64 development.
    The next step is wine x64, but actually wine x64 is a beta. I think wine 1.4 stable release will be able to run Lightwave 10 x64. But I will make wine 1.3 x64 custom build on the weekend... perhaps I will have lucky again

  9. #9
    Super Member CaptainMarlowe's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Belfort, France
    Posts
    1,904
    I sure hope the technics will be transferable to fedora, as I intend to use Fedora instead of Ubuntu in the future...

  10. #10
    What is it you prefer about Fedora over Ubuntu?
    I have used both in the past and Ubuntu seemed much more userfriendly and more stable too.
    Yes, my Avatar shows a volume rendering...
    VoluMedic Creative Edition only USD 299 !
    www.volumedic.com

  11. #11
    Registered User Tonttu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Taikametsä
    Posts
    313

  12. #12
    Super Member CaptainMarlowe's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Belfort, France
    Posts
    1,904
    Well, it explains much better than I would have why I'd like to try Fedora...

  13. #13
    Registered User Dracorat's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    63
    I would be interested in this as long as there's a concise step by step on how to accomplish it.

  14. #14
    Registered User ianr's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Chiltern Riviera
    Posts
    1,466
    Gotta be Good News for Pipelines

    Well done,Newtek should give you

    Medal! or atleast a sticky box on this forum

  15. #15
    Super Member DBMiller's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Vermont
    Posts
    1,142
    You got it to work? I tried and tried, with lots of help (there was a post on the Core forum), and still couldn't get it to see the dongle.
    Please post your steps!
    Mac OS 10.10.5 Yosemite, 2.66 GHz Core 2 duo, 4 GB RAM,ATI Radeon HD 2600 Pro

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •