Results 1 to 9 of 9

Thread: Anyone having issues with the USB dongle and Windows 7?

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Baltimore, MD
    Posts
    541

    Anyone having issues with the USB dongle and Windows 7?

    I ran the Windows 7 Upgrade Advisor and it reported that the "SafeNet USB SuperPro/UltraPro" driver would not work with Windows 7. Has anyone issues with their USB dongle drivers after upgrading to Windows 7?

    I when to the SafeNet web site, there was no Windows 7 driver posted.

    If this issued isn't address soon, a lot of LW users who upgrade to Windows 7 are really going to screwed!

    Rich

  2. #2
    Super Member JohnMarchant's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Murcia, Spain
    Posts
    3,130
    Not noticed anything here.

    Win7, Win64bit
    Dell XPS 15
    15.6-inch (3840 x 2160) 4K 282ppi IPS LCD
    Intel i7 7700HQ 2.8GHz
    Windows 10 64Bit
    NVidia GeForce GTX 1050 Ti
    1TB SDD
    32Gb Ram

    LightWave 2019.03

    Very nice Laptop

  3. #3
    Registered User ivanze's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    South America
    Posts
    622
    Working perfect in Win 7 32 & 64 bit.

    Both installations were clean, not update.

  4. #4
    borkalork BORKALORK! biliousfrog's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Lowestoft, UK
    Posts
    2,488
    There's an issue with Win 7 and Vista caused by User Account Control, disable it and see if you have any more luck.

    BTW Win7 is basically Vista 2, it uses the same drivers, so I can't see a problem with the driver itself.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Baltimore, MD
    Posts
    541
    Thanks for the info.

    Rich

  6. #6
    I had that problem: Win7 Ultimate 64 didn't recognize my dongle ('unknown Superpro USB device'). Not related to UAC since I have that completely disabled (and I'm running an Administrator account).

    Running the sentinel installer manually did not yield any warnings about incompatibility but did not give any results either. Version 7.3.0.

    For me the solution was going to Safenet site and download the latest driver - version 7.6.1 - now it works fine.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Manchester UK
    Posts
    186
    I saw this today on the BBC website about win 7 BSOD probs maybe relevant, maybe not... http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/8388253.stm

  8. #8
    Currently undefinable zagadka's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Havana, Florida
    Posts
    14
    when i try to install lightwave 3d 8.5 on Win7 pro 64bit the installer keeps telling me:

    "lightwave dongle not detected. please be sure the dongle is attached to the proper port before preceeding"

    i've tried it on all my USB ports and i always get the same thing

  9. #9
    In your device manager, do you see under 'Universal serial Bus Controllers' a 'Safenet USB SuperPro/UltraPro' entry?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •