PDA

View Full Version : Strange Wire



Gilsonleandro
04-06-2009, 02:17 PM
Hi people

I wonder if anyone can help me?
This is my very first job in Lightwave, and I just canīt fix those lines that appears in the extruded letters, specially at letters "T""o" and "p".

I wonder if it is a defect made at modeling.

tks for help


72124

JeffrySG
04-06-2009, 02:28 PM
Can you post some wireframes of a close up of those areas? Also, do you have any stray points, edges or polys?

3DGFXStudios
04-06-2009, 02:33 PM
Maybe those are 2point poly chains? Press m for merge before extruding.
For now press w and select all 2point polys then press delete

Gilsonleandro
04-06-2009, 02:38 PM
72125

I remove some edges and it fixed some lines but not all of it.

Iīm a very begginner in lightwave, so thanks a lot guys:thumbsup:

3DGFXStudios
04-06-2009, 02:41 PM
you need to reassign the black surface to the extruded part. You extruded the 2 point polys from the front poly, thats why some are green. The ones you removed where 2point polys. Also try to unify everything. Maybe there some double geometry. Detail tab > polygons > unify polys

Gilsonleandro
04-06-2009, 02:44 PM
In render globals I unchecked the render lines, thatīs solved the problem, but If Iīd need the render lines Iīd be in trouble, lol

Gilsonleandro
04-06-2009, 02:45 PM
thank you very much, Iīll try that :thumbsup::thumbsup:

3DGFXStudios
04-06-2009, 02:48 PM
the renderlines option renders 2point polys. It better to delete them in modeler since in your case it's unwanted geometry.

zapper1998
04-06-2009, 04:07 PM
yep those 2-point poly aliens are at it again...

Amurrell
04-06-2009, 05:45 PM
Easy way to select the 2-point polys is to press 'w' which will open the statistics panel, go to polygon mode select the '+' next to the entry '2 vertices' in the statistics panel. This will highlight all areas you have that are 2-point polys. From there just hit delete.

Gilsonleandro
04-06-2009, 06:02 PM
tks a lot, I got it, It was some lost points