PDA

View Full Version : Endomorph weirdness



Matelot13
04-06-2009, 02:11 PM
Hello
This is my second post, coming from Modo. I'm still trying to figure out how you guys deal with the hundreds of windows that need to be opened.;-)

My issue is this : I've created a character with a morph inside of Modo. I want to play with fur, so I saved it as .lwo, and it did keep my morph map. So far so good, and in Modeler it looks the same. But when I switch to layout, and add the morph with Morph MixervI get this weird result, things seem to follow a different geaometry.... What am I missing ? (another window?)

http://i85.servimg.com/u/f85/11/15/41/92/endo_b10.jpg

And while I'm at it : how do you set up SSS ? Only with the node editor ?

3DGFXStudios
04-06-2009, 02:28 PM
Did you set your subdivisions to last?

SSS: you can put a sss node in the diffuse shading input for instance of use a SSS material

edit: what's happening to the arms is strange....??? mmm? Did you check the morphs in modeler?

Matelot13
04-06-2009, 02:37 PM
no, I didn't set it to last... I'll try that
the first screen grab is from Modeler.

update : that was it. thanks.

Oh, and how do you get rid of the bounding box (and the other blue box) when moving around ? I have a Macro with 14gB of Ram, t should handle smooth viewing...

3DGFXStudios
04-06-2009, 02:46 PM
Crank up your bounding box threshold : Press d for the preferences window...
The openGL tab gives you some other display options

Matelot13
04-06-2009, 11:28 PM
Thanks !