PDA

View Full Version : export nulls to layout from modeler



littlewaves
02-16-2009, 09:44 AM
I have this vague recollection of there being a way to create null objects in modeler from points. ie when you bring your object into layout you already have nulls set up in particular places

Can't find the info anywhere. anyone know what I'm on about??

Giacomo99
02-16-2009, 12:28 PM
You might be able to use Items—Replace—With Null. I don't know if it's possible to have it activate automatically on importing an object, or if it works with individual points. I personally create little crosshair objects to be replaced with nulls.

littlewaves
02-16-2009, 12:38 PM
thanks for that.

I did find a way to do it by placing a single point in a layer and then centering the pivot of that layer. That way the object layer in layout is positioned exactly where you want it. I guess you can then name that layer in modeler with whatever you want your null to be called and then give it an item shape in layout if you want.

It's weird I just seem to think there was a specific tool for doing this (just like skelegons and powergons) but maybe not.

walfridson
02-16-2009, 12:50 PM
http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=94475&highlight=points

3dworks
02-16-2009, 01:23 PM
another one, null_it: http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=10095

this seems to work in LW 9.6! nice, because it creates a hierarchy.

cheers

markus