PDA

View Full Version : rendering particles



lreyes
10-17-2008, 01:24 PM
I am having a problem rendering particles...I see them as dots (snow) on layout, but when I render them, they are still dots and not like snow. I also tried other particles and do not seem to render them. Is there something I have to do, I have open GL open...Help!

Andrew March
10-17-2008, 01:28 PM
Can you post a screenshot of your HV settings and the render.

lreyes
10-17-2008, 01:37 PM
explain HV settings, I am newbie as you can tell?

manholoz
10-17-2008, 01:50 PM
He means a screenshot that shows how you are creating the particles. You surely at one step opened a window and gave it some values.
HV=Hyper Voxels. Or in other words, Lightwave particles.

lreyes
10-17-2008, 01:54 PM
did u see my screen shots?64741

64742

lreyes
10-17-2008, 02:03 PM
when I hit on the Hyper voxels button it says: The Hyper Voxels plug in has no interface?

lreyes
10-17-2008, 02:15 PM
I know what happened, I am doing particles and that is all I am going to get (Particles)...stupit of me!.... did some smoke and I was able to get smoke...On particles, that is all i will get dots...dots and dots.....Am I right? But what can one do with just particles...????

BlueApple
10-17-2008, 02:47 PM
If you made an emitter by selecting Items>Dynamic Object>Particle>Partigon Emitter you are going to generate the particles you are seeing. If you want to have them render as a volume like smoke you need to apply HyperVoxels to the emitter.

Go to Items>Window>HyperVoxels and double click on the Emitter object in the list to activate HyperVoxels for that object.

lreyes
10-17-2008, 03:27 PM
Okay, I am getting there with your help and another...Thanks blue apple....The layout manual from lightwave is not too good on explaining this....

toby
10-17-2008, 11:17 PM
HV=Hyper Voxels. Or in other words, Lightwave particles.
Common misconception. Hypervoxels are not Particles. You put HV onto particles, but they can both be used without each other too.

lreyes
10-18-2008, 10:57 AM
I found out my problem, as the books hardly mention that u have to use the Volumetric and fog menu under windows menu to achive what I want. One book briefly mentions to use that, the other just do not mention I have to go there to do the smoke, wind, explosions etc....thanks to all!