PDA

View Full Version : Using FX for grass help!



Tippsy
10-06-2008, 01:25 AM
Ok so I was watching WV's grass tutorial and it was great and he got a really cool animated grass look that I liked but when I went to try the same thing it didn't work.
Whenever i changed clumping or gravity it would end up making all the grass go to a single point rather than straight up in the air like on the video and I don't understand why.
I went through and did all the settings the same as William but still ended up with the wrong results here is a pic of what I mean.

Andrew March
10-06-2008, 01:45 AM
Take a look at William's FFX cheat sheets: http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=88985

cagey5
10-06-2008, 03:12 AM
It looks as though you have one big poly there Tippsy. The clump will make all the fibres from a single poly form into a point. You need one poly for each blade of grass...