PDA

View Full Version : Over 1 hour of Free LightWave Fiber FX Videos



WilliamVaughan
09-21-2008, 11:47 PM
Over 1 hour of Free LightWave Fiber FX Videos

Check out these free videos to help get you up and going with the Fiber FX tools in LightWave. While your in the thread, be sure to check out some example images created using the tools.

http://www.newtek.com/forums/showthread.php?p=753949&posted=1#post753949

Enjoy!

safarifx
09-22-2008, 04:48 AM
hey william...here your funny dragon from yesterday....gg* :)

http://www.safari-fx.de/monat_september_2008/william_vaughan_dragon_fiberfx.jpg

snip safx

Dreamer
09-22-2008, 11:39 AM
William
I started to follow your tutorial on grass and set all the controls up as you have them. This is what happens when I set clump to 100%.
Any ideas? The clump pulls all the fibers together to one point.

WilliamVaughan
09-22-2008, 12:25 PM
William
I started to follow your tutorial on grass and set all the controls up as you have them. This is what happens when I set clump to 100%.
Any ideas? The clump pulls all the fibers together to one point.




You need to have more polys... not just one big poly. That will fix er up!

Dreamer
09-22-2008, 12:57 PM
Thank you.
I have been enjoying your tutorials.

Traveler
09-22-2008, 02:22 PM
I had a similar situation. What's not entirely clear in the video is the size of the object and the number of faces it has.

I guessed the size to 2m, but the number of faces is consistent with the number that's mentioned in the FFEffects panel after 'guides:', a bit over 5000.

aaronv2
09-24-2008, 03:31 AM
thanks william these are great tools to help develop our skills.

whats really amazing is that lw didnt crash when you made them lol. whenever im playing around with fiberfx it dies all the time. mostly when i hit f9

Judderbones
10-30-2008, 03:24 PM
I'm having trouble getting the fibers to show up in the render. The shadows from the fibers render out, but the fibers don't. Is there something I need to turn on to see them in the render?