PDA

View Full Version : DPKit Particle Info



LightFreeze
08-22-2008, 10:46 AM
Hi Dennis I was looking for some info on the Particle Info node but there is none available on your sight.

I was trying to get a clone to use a specific particles attributes to see if there was a way to do a crowd sim as discussed in this thread (http://www.newtek.com/forums/showthread.php?p=739045#post739045)

I noticed on your site that you show an ObjectID node but I can`t find it in the DPKit, should I be looking elsewhere?

stevecullum
08-22-2008, 10:54 AM
ObjectID node

This is one of James Willmot's I believe, but I don't know where its hosted anymore. He also created a time node which I was searching for, but that's gone too :(

LightFreeze
08-22-2008, 12:04 PM
lucky you, I have the time node you mentioned but not the ObjectID node, you think its OK to post it?

stevecullum
08-22-2008, 12:35 PM
mmm...and I may have the object ID node. I'll PM the author and get permission.

mattc
08-23-2008, 03:39 AM
http://www.symmetrix3d.com/index2.php?page=plugins.php

You'll find the ObjectID node there.

M

LightFreeze
08-23-2008, 10:34 AM
Thanks,

@stevecullum - is there a difference between the native time node, DPKits time node and JamesWillmots?

dpont
08-23-2008, 11:47 AM
There's no Time node in DP Kit,
but a few nodes with a time scalar input,
for time output, I currently use a Constant node
with a very simple envelope and 2 keys,
key1: t = 0.0 -> value 0.0
key2: t = 1.0 -> value 1.0
and End Behavior set to Offset Repeat,
then it can be scaled for speed,
or you can add an offset.

Denis.

stevecullum
08-23-2008, 03:15 PM
@stevecullum - is there a difference between the native time node, DPKits time node and JamesWillmots?

I didn't think there was a native one either!

LightFreeze
08-23-2008, 04:43 PM
don`t know what I`ve been drinking but I better stop, your both right, no dpkit one and no native one.

did you get word if its ok to post.

As a scripter myself I know I wouldn`t care if someone posted a script of mine that I had posted into the public domain.

and there was no readme with the time node forbidding reposting so here you go

JamesWillmotts time node

LightFreeze
08-23-2008, 04:48 PM
Denis do you think this is possible,

item info node with a "Clone ID" output, outputs the integer x if self has a (x) in the name or -1 if it doesn`t

and an ID input to the particle info node so you can get a specific particles attributes?

dpont
08-24-2008, 01:25 AM
...item info node with a "Clone ID" output, outputs the integer x if self has a (x) in the name or -1 if it doesn`t...

Sure it is possible, but too much specific, I would not code it
for general use, but I know there are request for scriptable
nodes.



...an ID input to the particle info node so you can get a specific particles attributes?

Convert the emitter as a Partigon object,
and use Point Info node instead, you can select
the point index, then cloning the object will offset
the point index.

Denis.

LightFreeze
08-24-2008, 03:24 AM
thanks Denis, I`ll try that instead

LightFreeze
08-24-2008, 05:48 AM
Sorry Denis, I`m not getting this, I can get clones to track the positions of the partigon points using the point info but I can`t index into the particle info stuff like age, force etc, could you post a node tree maybe?

LightFreeze
08-24-2008, 06:43 AM
I noticed you posted this in another thread,


Particle Info node could not be used to "FXLink"
an object to a particle, since it ouput the ID
of the nearest particle instead of a constant
given ID/index.

I think I get it now, particle info is for surfacing, you cant use it for motion, is that right?

stevecullum
08-24-2008, 06:49 AM
did you get word if its ok to post.

Yes - he's fine with it. Thanks for the Time node :)