PDA

View Full Version : can'tpreview composite + YC inputs



smee-again
08-11-2008, 06:14 PM
I have vt5 not using sx8 ATM rather just the vga to 5 bnc into video in. I have both inputs composite and svideo however i cant preview one and have program on the other. the main ans preview switcher no.s are locked together.

I have the old card not pro card. any ideas how i can do this with out the sx8

Cheers

jcupp
08-12-2008, 10:10 AM
You cannot do this without an SX-8 or SX-84.

smee-again
08-12-2008, 07:37 PM
really? was this change in vt 3 to vt 4 or to vt5, I'm sure i used to be able to do it.

Oh well have to lug the sx8 round all the time then. damn!

jcupp
08-13-2008, 07:18 AM
Nope, it's always been that way.

Jim_C
08-13-2008, 08:03 AM
You should be able to punch up s-video and composite together.
It's s-video and component that can't be shared.

right??

It's because the component and s-video share breakout cables but the composite is separate.

You can't switch between the two without a glitch but pretty sure you shoudl be able to program and preview the 2 at the same time.

Jim_C
08-13-2008, 08:16 AM
Well I'll be danged.. it doesn't work on VT4...

I know it worked before too... with VT2 or VT3 at least it did, cause we use to do s-video recording and preview the composite while recording. Was 2003 or something tho.

Bobt
08-13-2008, 09:11 AM
Jim I don't think you remember correctly
The cable for composite in has always shared one of the yc lines.

Jim_C
08-13-2008, 09:50 AM
Jim I don't think you remember correctly
The cable for composite in has always shared one of the yc lines.


Hi Bob,

Coming off of the pigtails....

Component is red, green blue.
S-Video is Red and green.
Composite is gray.
Sync (and ??) is black.

61729

Bobt
08-13-2008, 12:32 PM
Then its my memory that's failed.