PDA

View Full Version : Solid Drill Question



waverguy
03-19-2008, 09:03 PM
I used sold drill to perform a slice and it took about 12 hours for it to complete. I thought the computer froze at first. I am just wondering why it takes so long?

Chilton
03-19-2008, 09:09 PM
Maybe you were drilling through something hard?

I have no idea what took so long. Does it usually take a long time?

-Chilton

waverguy
03-19-2008, 09:22 PM
I can't remember it taking that long before. I don't think the shape I was using as the drill tool to make the slice was that complex.

Hopper
03-19-2008, 10:17 PM
If your model is complex (i.e. many polys), try selecting only the poly's you want drilled before you perform the task. It's either that or select the poly's you DON'T want drilled and hide them using the minus key.

It also helps if you don't have a ton of overlapping polys.

If you search these forums, you will find another thread on this with some pretty good solutions and better yet, an explanation on why this occurs.

Giacomo99
03-20-2008, 06:08 AM
Boolean Tools are unpredictable in all applications, especially when used on a heavy mesh. Simplify the model and it will probably go faster.

If you post a screen cap, people will be able to offer more precise feedback.

JeffrySG
03-20-2008, 09:26 AM
...and it took about 12 hours for it to complete.

And you win the award for the most patient LW user. :D