PDA

View Full Version : Have Comcast Internet? LW screwed up recently?



SLAYER
07-13-2003, 03:07 PM
My LW has been acting real freaky lately and it seems that others have been getting similar out of the blue funkiness as well.

I am wondering if any of you that has found some weird things lately have Comcast internet which was formerly ATT?

If so, it seems as if I may have found something.
I never put 2 and 2 together, but I just disabled a new feature from Comcast and now everything seems to be ok.

A few weeks back ATT broadband switched over to comcast and in doing so, put some new maintenance software on my computer. This new software leaves an icon in the sys tray and when I close it, LW is fine.

Could this be the culprit with all the issues that everybody else is having lately?

Trulsi
07-13-2003, 03:17 PM
How nice of you to help out the community like this! Now we can only hope it will solve the problem for all the others as well:-)

TyVole
07-13-2003, 03:21 PM
I have Comcast, but not on the same computer as LW.

The first thing I did was uninstall that Comcast support utility. It's just nonsense.

OT: Is is just me or have you also experienced a serious degredation of quality since Comcast took over?

SLAYER
07-13-2003, 04:12 PM
Yes indeed.
It seems as if the new comcast support agent is what was screwing with my LW. I run with the hub and Zone Alarm pro.
With Zone Alarm you need to allow full internet access to run LW and the Hub. This has been no big deal, but this new support agent is somehow interfering.

I do not know all of the stuff about TCP/IP and all this firewall stuff, but by allowing some access and disabling some features within ZA for the comcast support you can essentially fix this problem. I did this and it works, but I ultimately just ended up deleting this comcast support feature from my machine.

This support feature is something that gets automatically installed eith the transition wizard to go from ATT to Comcast. It had a few nice features, like rewinding your computer back to a certain time, before you had any problems. It had a few gimmicky things like cache cleaner and history cleaner, but mostly it was to allow Comcast to access your system during support issues which is kind of scary.

Of course there is no uninstall feature with this so you have to do it from the control panel remove programs, comcast support.
If a person wants to keep this feature, you can simply close it from the sys tray before you start lightwave. I could not find any settings to prevent it from loading in the systray as you can set with most programs.

This program was not installed in the new Comcast folder that was placed on my computer, but rather in a folder called support.com which is a company that created this software for comcast.

Hopefully this helps people who have been having strange issues recently. So far it is working for me.:)