PDA

View Full Version : LW identifying VT Video



williamb
12-28-2007, 04:40 PM
Hi
On my VT4 system I have no problem with putting video onto a surface in LW (8)…

…I have another computer with LW9 and SpeedEdit…I can not seem to load video onto a surface…doesn’t seem to recognize RTV or SpeedEdit DV…

Is there someway of making LW use RTV or DV?

thanks

inquisitive
12-28-2007, 06:59 PM
Perhaps the issue is that with VT you can use the avi wrapper? and in the system without VT there is no wrapper?

williamb
12-28-2007, 07:01 PM
ok...how do i put AV wrapper in my speededit/LW9 computer please?

Dexter2999
12-28-2007, 10:20 PM
william, I'm no advanced user by a long shot, but check your plug ins for input output options. If the RTV and SpeedEdit file formats aren't in your plug ins on that machine then they won't work.

If that is the case, copy them over from the other LW folder.

Hope this helps.

UnCommonGrafx
12-29-2007, 05:37 AM
William,
You have to have a specific plugin ALIVE in LW for it to be able to recognize an rtv:
- LWaveLoader.p
- lw6_vt.p
For my money, the latter has ALWAYS worked, has more options and works with the VT as a framebuffer for lw renders. For WHATEVER reasons, they, NewTek, is trying to deprecate lw6_vt.p with the other offering. It has never worked on my machine so I haven't tried it in a year or two.
Do a search on your box or Google to find them. Or ask here.