PDA

View Full Version : Alpha Channel Help



Matthew Roddy
12-09-2007, 12:03 AM
I'd like to apply an image with an alpha channel to a simple box plane.
The apply is simple enough, but I can't get LW to recognize the Embedded Alpha Channel. F1/Help didn't really go into it, my LW Tutorial from Class On Demand says to just use a PNG with Alpha Channel and your fine, but so far, I'm not feeling the love.
I've tried a 32bit TGA, a PNG w/Alpha and a 32bit PSD, all with no luck.

Do I have to all a second map and use that as a "cookie cuter" via the alpha Channel Only option.

Thanks for the advice!

Dexter2999
12-09-2007, 11:35 AM
I have always used two series of image sequences.
One with the desired images in the color channel.
Then a B/W version in the Transparency channel.

Of course they have to have the identical scale and position settings.

Hope this helps.

Matthew Roddy
12-10-2007, 09:40 AM
I was afraid of that.
What a pain, though, really. The alpha channel is there, I wish LW would simply make use of it.
And... to make matters more strange, that tute from COD specifically said it did! (I've forgotten the volume, but it's the one where they build the space ship, instructor said he worked on Firefly, among others).

Well, thanks for the reply and confirmation.