PDA

View Full Version : 4gb Max Ram for Modeller/Layout?



Markc
10-17-2007, 05:08 PM
:question: The long debated subject of maximum ram and lightwave!
Having read numerous threads suggesting an application could use up to 4gb of ram. Is Modeller and Layout classed as two applications, thus would each use up to 4gb, if your bouncing back and fourth between them?

toby
10-19-2007, 12:49 AM
They are definitely two separate applications. The Hub is a third, which shuttles data between the other two. So no, they don't have to share a memory limit.

Scazzino
10-19-2007, 10:32 AM
:question: The long debated subject of maximum ram and lightwave!
Having read numerous threads suggesting an application could use up to 4gb of ram. Is Modeller and Layout classed as two applications, thus would each use up to 4gb, if your bouncing back and fourth between them?

Yes, they each use their own RAM allocation... 4GB is the theoretical limit but the actual limit that I've seen in my own cases is closer to 3GB.