PDA

View Full Version : Dynamics in 9.2



Mark The Great
05-24-2007, 11:14 PM
I don't know if anyone's asked this yet, and I couldn't find a thread on it, so I'll ask it...

I've not really had the opportunity to use particles in 9.2, but today, I figured I'd see how it was. And something was messed up.

My particles seem to be entirely immune to gravity. I can push the gravity up to 100 meters per second and the 'weight' up to 100 but nothing happens!

Help!

Bushmsn
05-24-2007, 11:33 PM
Hello

Have you tried negitive 9.8 meters per second that is gravity.

Dodgy
05-25-2007, 03:06 AM
You haven't turned your gravity's falloff to on have you? Or set a group in your gravity or particles?

Mark The Great
05-25-2007, 09:33 AM
Well, I had a positive value because, for this scene, I was wanting the particles to fall up...

Hmmm...

I never checked the falloff...

I'll look into that.

Thanks!

Mark The Great
05-25-2007, 09:46 AM
I played around with it a little more and it appears that gravity (whether done in the particle window or a seperate gravity generator) takes about 10 times longer to effect the particles...

Dodgy
05-25-2007, 10:33 AM
How big is your scene?

Mark The Great
05-25-2007, 03:48 PM
Pretty small... I was just doing a quick particle test.

Just one emitter with no more than 600 particles...

Dodgy
05-25-2007, 05:26 PM
I mean in units :) m or cm or whatever?

Mark The Great
05-25-2007, 11:43 PM
Oh... :)

The usual 1 meter grid.

Mark The Great
05-27-2007, 03:45 PM
Ok, I think I figured it out...

Some maniac set my default scene frame rate to 360/1 second... It should work now...

Dodgy
05-27-2007, 04:06 PM
LOL That's the first time I've heard that.