PDA

View Full Version : endomorph questions



Sentinel45
01-25-2007, 09:43 AM
Is it possible to use the endopmorphs for one object and use them in another? The reason I'm asking has to do with creating lip movements for my animated characters. I want to create a library of endomorphs that are a phonetic match for each letter in the alphabet and reuse them as needed in different characters. Or is there a plug in available that does this?

Skinner3D
01-25-2007, 11:03 AM
I don't know about endomorphs, but if you do morphs with facial bones you might be able to export the motion paths for each letter, and then reload on you different characters.:stumped:

Wonderpup
01-25-2007, 05:08 PM
If your characters are not too different looking you can use one base model with the morphs in and rework the models- the morphs should still work even if you add more geometry.

SplineGod
01-26-2007, 11:31 PM
You can cut and paste parts of one head into another and the endomorphs will go with them :)

cresshead
01-27-2007, 12:28 AM
the morph data is held in the vetexmap [points]

quote:
phonetic match for each letter in the alphabet

no...you need to make phonemes and visnemes not each letter of the alphabet...

Cageman
01-27-2007, 01:28 AM
A, O, E, P, M and F should be enough to get you a nice result. 'F' can be used for 'V', a mix of 'A' and 'E' gives you an 'I' and so on..