PDA

View Full Version : Help needed with weight maps



Thomas
12-14-2006, 06:32 AM
Ok, I just can't figure out these nodes...

I've fiddled with a few surfaces, tried, retried but can't get weightmaps to work in the node editor. In the "good 'ol days" you added a weightmap-layer, set it's mode to Alpha and of you went. But how do I do that now?

Let's say that I've created a weightmap on an object where I want the placement of a bump-map/texture.

How do I do this? The weightmap node only has an output named "Value". Where does it go? What should I do?

:help:


Regards
Thomas

Dodgy
12-14-2006, 07:07 AM
Plug it into a mixer node and plug your two surfaces into the inputs, then feed the mixer into something else?

Thomas
12-14-2006, 07:22 AM
Thanks for a fast reply!

But, I must be missing something.

This is what I do but it isn't working.

Do weightmaps have to have values from -100 to 100?

Mine is just 100% where it needs to be.


Regards
Thomas

Dodgy
12-14-2006, 07:41 AM
Have you rendered the scene? Mine works but it doesn't display in the preview...

Thomas
12-14-2006, 07:44 AM
:bowdown:

That was it! Thank you! Could have been fooling around forever.

Thanks Dodgy!


Regards
Thomas