PDA

View Full Version : Why am I getting curves ?



ZEmod
10-25-2006, 06:41 AM
Very often when Im building up some low poly models I suddenly notice that my object has some curves. How can i remove them ? What spawns them like that ?

They mess up my UVs and this time they make exporting impossible and I need to solve this fast.

I've painted some edges where some of the curves are. Tell me how to eliminate :D I'm a noob when it comes to curves.
http://www.zemod.com/downloads/infinity/curve_problem.jpg

Thanks for you help !

colkai
10-25-2006, 07:09 AM
Are you sure they are urves and not 2-pt polys frim having a zero bevel action?

If they are curves, maybe you're hitting Ctrl+P instead of P to build a polygon?

ZEmod
10-25-2006, 08:09 AM
Yeah, ctrl + p seems to cause it. Some sorta typo continuum for me.
How can i delete those curves if they are in exact alignment with polygon edges ? How to select, how to delete ?

And thanks for your reply Colkai.

ZEmod
10-25-2006, 08:14 AM
Yeah, ctrl + p seems to cause it. Some sorta typo continuum for me.
How can i delete those curves if they are in exact alignment with polygon edges ? How to select, how to delete ?
There was a way to convert them to polys ?

And thanks for your reply Colkai.

ZEmod
10-25-2006, 08:15 AM
There was a awy to convert them to polys ?
I just switched to LW 9.0, i used to be able to destroy them somehow.

DarkLight
10-25-2006, 08:27 AM
If you use "w" to bring up the polygon statistics window you can select the curves from there. Once selected just delete.

Sekhar
10-25-2006, 08:48 AM
There's a curve-to-poly function in LWCAD (that comes free for LW9 users).

ZEmod
10-25-2006, 08:50 AM
Got them out, thanks for your replies !