PDA

View Full Version : Points Highlighted in Render



Darana02
07-20-2006, 05:31 PM
I am using LW 8.5 and working on a logo that I imported from Illustator then extruded in modeler. Overall the logo is coming along ok, but all of the individual points in the top of the C have remained highlighted and show up in the render.

How do I drop the yellow highlighting?

Here are links to quick, shaded renders:

http://www.deathstar.org/~sparrowh/pics/Logo_Back.jpg
http://www.deathstar.org/~sparrowh/pics/C_Front.jpg
http://www.deathstar.org/~sparrowh/pics/C_Partial.jpg
http://www.deathstar.org/~sparrowh/pics/Logo_Top.jpg
http://www.deathstar.org/~sparrowh/pics/Logo_Front.jpg

Thank you for any assistance

Darana

Captain Obvious
07-20-2006, 06:30 PM
Looks like aliasing issues to me. Go to the camera properties, and turn on anti-aliasing.

davedunn
07-20-2006, 06:47 PM
Those look like specular highlights in the sharp corners. In addition to using antialiasing, you might also want to try using bevel or rounder on the edges of the logo to soften things up a bit.

Darana02
07-20-2006, 06:56 PM
That helped a lot. I have a long way to go in recognizing that. It still has a few highlighted.

http://www.deathstar.org/~sparrowh/pics/Logo_aa_Tilt.jpg

Thank you for your patience and response to a newbie. :)

Darana02
07-20-2006, 07:20 PM
Those look like specular highlights in the sharp corners. In addition to using antialiasing, you might also want to try using bevel or rounder on the edges of the logo to soften things up a bit.


Thank you, trying that now.

Dave Jerrard
07-21-2006, 06:44 PM
They look like single point polygons to me. They frequently occur along edges like that. Sneaky little buggers they are. Sneaky.


He Who Has Run Into Them On Nearly Ever Model Ever.